Нове пјесме и спотови Ане Ћурчин, Кике и Марка Луиса VIDEO

Танјуг
Нове пјесме и спотови Ане Ћурчин, Кике и Марка Луиса VIDEO

БЕОГРАД - Троје музичара из Србије Ана Ћурчин, Кристина Јовановић Кика и Марко Стојановић Лоуис истог дана преко викенда објавили су своје нове пјесме уз снимљене спотове.

Ана Ћурчин је са својом групом "Ana&The Changes " објавила сингл "Ту" који траје шест минута као прву пjесму на српском језику и она представља, како објашњава ауторка, ескапизам уграђен у звучни зид и вjеру у то да музика може да помогне у свакој ситуацији.

Нумера "Ту" доступна је на свим значајним дигиталним сервисима (Spotify, Deezer, Apple Music) и платформи бандцамп, а видео спот је реализован у режији Марине Узелац и који се налази на званичном YpuTube каналу "Ana&The Changes".

Током година Ана је пjевала на српском језику традиционалне пjесме и обраде као што су "Ластавице, ласто," "Ој, Савице", "Ако хумрем данас бебо".
"Песма "Ту" настајала је ове зиме и за мене је била велики креативни ослонац током овог посебно стресног периода у коме се налазимо, из осjећања отуђености, неизвијесности и усамљености које се толико појачало у протеклих годину дана", каже музичарка и додаје да је истовремено ово пјесма чежње.

Ana&The Changes имаће концерт у Великој сали Дома омладине Београд у наредни петак, 28. маја.

Током пандемије, Ћурчин је дискографски била активна, те је обогатила своју колекцију албумом примјењене музике "Сцене" (композиције за позоришне представе, рекламе, филмове) и живим албумом "Differences Live ".

Необичан и веома универзалан музичар Марко Луис је објавио нови сингл и видео спот "Ћутаћу" са посљедњег, четвртог албума "Слобода" (Lampshade Medi 2020).

Жанровско богатство његовог стваралаштва се базира на њорлд музици, фанку, џезу, поп и соул музици у оквирима балканског духа.

У споту редитеља Драгана Јереминова појављују се познати глумци Милена Радуловић, Урош Јаковљевић и Бранислав Јерковић.

„Милена и ја се знамо од њеног рођења. Наше породице су веома блиске тако да смо као фамилија. Уроша знам са факултета где сам му био реализатор звука на његовом завршном студентском пројекту, а Банету Јерковићу и његовој супрузи сам певао на свадби која је била незаборавна", објаснио је Марко своје релације са глумцима.

Умjетник је један од ријетких који је у тешко доба пандемије успио да одржи уживо наступе и то чак два концерта за исто вече у новембру у Великој сали Комбанк Дворане и још је објавио комплетно нови албум и неколико синглова обрада.

Кристина Кика Јовановић, глумица и пјевачица, послије првог албума "Последице пубертета" (Менарт 2019), најавом нове пјесме и спота "Покварила" увелико спрема нови материјал "На ивици могућности" за промотерску агенцију и дискографску кућу Long Play.

"У току једног дана, као и сви људи, мењам много улога: као сестра, ћерка, професионалац, фан, пријатељ...тако је и са глумом и певањем. Често ме питају да одаберем шта сам заправо, али у суштини све сам то ја и све је то Кика", објашњава музичарка.

За режију, снимање и монтажу видео клипа била је задужена Ана Миладиновић, а у споту се појављује само Кика, глумачки позната по изванредној главној улози у независној драми "Режи" (2019) Косте орђевића.

Ипак, публика у региону је памти по хрватској теленовели "Права жена" (2017), док ју је домаћи аудиторијум помно пратио кроз лиценциране хит сапунице - "Истине и лажи" (2018) и "Игра судбине" (2020).

Иначе, естетика златних година Холивуда доминира стилизацијом овог спота.

"Тада је у свету идеал женске лепоте била лутка коју су сви волели да гледају, али нико није желео да је упозна. Кроз историју кинематографије жене су служиле за дивљење, али без пуно карактера, квалитетних улога, ставова и мишљења", приближила је Кика концепт пjесме и спота.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана