Нова шок одлука организатора: Без Холандије на Евровизији?

ГС
Foto: Агенције

МАЛМЕ- У 21.00 почела је друга генерална проба уочи сутрашњег финала Евровизије и извођаче ће на овој проби оцјењивати жири, али на позорници вечерас неће бити представник Холандије Јост Клајн који је под истрагом јер је данас учествовао у једном инциденту.

ЕБУ је објавила саопштење у којем су открили како је Јост још увек под истрагом и написали су како ће жири оцјењивати његов наступ у овој изузетно необичној ситуацији.

"Истрага о инциденту са холандским представником на овогодишњој Евровизији још траје. Такође се воде разговори између ЕБУ-а и холандске телевизијске куће АВРОТРОС која учествује у преносу Евровизије. Док истрага траје, ЕБУ је одлучио да Јост Клајн неће наступити током друге генералне пробе током које гласа жири 37 земаља учесница. Умјесто тога користиће се његов наступ из другог полуфинала", написали су.

Подсјетимо, представник Холандије није учествовао на генералној проби уочи финала.

ЕБУ је обавијестила јавност како је музичар учествовао у инциденту те истражују околности и нису навели о каквом се инциденту ради. Друштвеним мрежама ускоро се проширила гласина како се Јост физички сукобио са једним чланом израелске делегације, али о томе још нема службене потврде.

Према писањима корисника друштвених мрежа Јост је наводно насрнуо на једног члана израелске делегације након што је овај споменуо Јоостовог покојног оца у негативном контексту.

На данас одржаној генералној проби уочи финала Евровизије у Малмо Арени се није појавио представник Холандије Јост Клајн.

Сви остали извођачи који ће сутра представљати своје земље у финалу су одрадили пробу, а организатор се огласио након Јостовог недоласка на еуровизијску позорницу.

"Тренутно истражујемо инцидент који нам је пријављен, а који укључује холандског представника. До даљег неће бити на пробама. Тренутно немамо додатних коментара и нове информације на ову тему ћемо објавити када их будемо имали", написали су данас поподне у образложењу.

Овај потез организатора наводи на размишљање да ли ће Холандија уопште наступити у финалној вечери Евровизије.

У међувремену, Јост је шокирао фанове тиме што је, са свог профила на Инстаграму, обрисао све фотографије и видео снимке Евровизије 2024, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана