Нова пјесма Младена Мачара: "Сарајево" говори о љепоти и болу VIDEO

Г.С.
Нова пјесма Младена Мачара: "Сарајево" говори о љепоти и болу VIDEO

Соколачки кантаутор Младен Мачар недавно је објавио нови сингл који носи име "Сарајево", а споменута нумера добила је и пратећи видео-спот.

У питању је љубавна нумера, а по Младеновим ријечима, говори о контакту који је потенцијално љековит, али и опасан и застрашујући. То је покушај младог, заљубљеног човјека да схвати садашњост у којој се налази, али заједно са свим параметрима те садашњости.

Додаје да је у питању лични, доживљени осјећај времена и простора, као средине гдје тај човјек ствара нови живот.

- Он тако схвата да само ослобођен тога што није његово у прошлости, може, једино на темељу те слободе, црпити енергију за будућност и бољи живот, без стереотипа који пријете да у њему убију сваки искрен доживљај и осјећај љубави према себи, другоме и средини у којој је параметар прошлости увијек суров и незаобилазан у сваком његовом кораку ка бољој будућности – наводи Младен.

Како каже, то је суштински његова пјесма, коју је сам осмислио, донио на свијет, лично изнио емотивно и технички те снимио.

- Међутим, јако је добро и пожељно знати да када је слушате и гледате спот "Сарајево", ви у ствари имате прилику да осјетите, не један таленат, већ четири потпуно различите врсте талената који се међусобно, природно надовезују. А ту је поред мене и музике коју потписујем, моја супруга Драгана Мачар, која је написала текст за пјесму. Затим Филип Миовчић, који је радио музичку продукцију, микс и мастеринг, као и јако добар дио око аранжмана, учинивши тако да поменута пјесма заиста "бљесне", те глумио и "страшило" у споту. Наше кћерке Захарина и Андреа су учествовале у споту, као и мој син Захарије. И наравно, четврти таленат је таленат човјека који је замислио, режирао, снимио и монтирао спот, а то је Ален Алић, који је и дио цијеле поменуте екипе која се скупа потписује за извршног продуцента – наводи Младен.

Иначе, куриозитет Младенових композиција, па тако и нумере "Сарајево", огледа се у томе што аутор користи неколико врста дисторзираног звука бас гитаре, обогаћеним ударачким инструмента истока.

Нешто раније, објавио је и пјесму "Искрена", која је настала у важном периоду његовог живота, у музичкој паузи нове приоритетне улоге супруга и оца, па представља одређену прекретницу, а посећена је његовој супрузи.

Иначе, Младен се цијели живот на неки начин бави музиком, пишући текстове и компонујући још од дјечачких дана.

У плану је објављивање и остатка завршеног материјала, а Младен се тренутно налази у потрази за издавачем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана