Нил Јанг издаје нови албум: Рок ветеран поново ради са "Crazy Horse"

Б.П.
Нил Јанг издаје нови албум: Рок ветеран поново ради са "Crazy Horse"

Славни канадски музичар Нил Јанг уз пратњу свог, једнако чувеног бенда ""Crazy Horse", објавиће нови албум "Barn" 10. децембра.

Јанг је најавио пројекат преко своје странице "Neil Young Archives ", издавши нумеру "Song of the Seasons " као дигитални снимак за претплатнике. Јанг каже да је у питању најстарија нумера на "Barnu", написана у Канади прије неких годину дана.

Албум садржи 10 нумера, продуцирали су га Јанг и Нико Болас, а одсвирали Јанг на вокалу, гитари и хармоници,  Нилс Лофгрен на гитари, хармоници и вокалу, Били Талбот на басу ив окалу и Ралф Молина на бубњевима и вокалу. Снимање је обављено на мјесту, врло важном за  овај састав.

- Јако смо срећни што смо се вратили у шталу, изграђену да реплицира шталу из 1850-их, која се срушила на потпуно исто мјесту, високо у планинама Колорада-написао је Јанг.

Осим снимања новог студијског албума чувени музичар је током ове године био јако активан на сређивању своје архиве објављујући регуларне студијске материјале "Homegrowie" из 1975. и живе плоче "Young Shakesperare " из 1971. године "Way Down in the Rust Bucket " из 1990. Такође је сређивао и друге снимке укључујући и траке за пројекат  "Johnny`s Island " из 1982. (раније насловљен "Islanda In the Sun "), албум који је "Trans" замјенио у свом каталогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана