Нетфликс припрема модерну адаптацију “Ане Карењине”

Срна
Нетфликс припрема модерну адаптацију “Ане Карењине”

Модерна адаптација “Ане Карењине” биће прва руска оригинална серија која ће стићи на Нетфликсову стримнг платформу, преноси Холивуд репортер.

Нова драма представља модерно препричавање класичног романа Толстоја, а Светлана Кодченкова, глумица из филма “Тинкер Тејлор Солџер Спај”, играће главну улогу.

У ажурираној Нетфликсовој верзији, Ана Карењина биће супруга (ускоро) гувернера Санкт Петербурга, која улази у љубавну аферу с Вронским, дрским насљедником алуминијумског царства. Њихова веза угрожава осјетљиву равнотежу њихових породичних веза и друштвених односа.

“Карењина” се сматра једним од највећих романа свих времена. Прича је адаптирана више пута на више језика за филм и телевизију, укључујући верзију из 2012. Џо Рајта када су главне улоге тумачили Кира Најтли као Ана Карењина и Ерон Тејлор-Џонсон као Вронски.

Роман Кантор, писац хит руске серије “На језеро” која се емитује на Нетфликсу, написаће модерну адаптацију.

“Довести Ану Карењину у Русију 21. вијека и истовремено је представити цијелом свијету на њеном језику на Нетфликсу, за мене је остварење сна”, рекао је Кантор, “Сасвим дословно, јер ми је идеја за ову ТВ серију дошла у сну и од тада је 'јурим'“.

1-2-3 Продукција, са сједиштем у Москви, произвешће серију, а Кантор ће преузети редитељске дужности заједно с Валеријем Федоровичем, Евгенијем Никишовом, Наташом Меркуловом и Алексејем Чуповом.

Снимање ће се одвијати на локацији у Москви и Санкт Петербургу.

“Невјероватно смо поносни што најављујемо своју прву руску серију с продукцијом 1-2-3”, рекао је Нетфликсов директор Мајкл Азолино у изјави те додао: “Талентовани тим писаца, режисера и продуцената створио је маштовиту и импресивну серију. Узбуђени смо што ћемо гледаоцима у Русији и свијету представити њихову визију ове приче”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана