Нешто је врло чудно на фотографијама Дајане и Чарлса: Да ли примећујете шта? ФОТО

Б92
Foto: Getty Images

Британска краљевска породица позната је по томе да контролише сваки детаљ у животима својих чланова, иако су се, с временом, неке ствари ипак мало опустиле.

У вријеме када је Леди Дајана била принцеза, ствари су још биле "под пуном контролом".

Још док су Леди Ди и принц Чарлс били у браку, говорило се о томе како није баш све тако сјајно као што изгледа.

Ипак, колико је далеко ишла контрола привида и колико је важно било како све изгледа споља, говори само један детаљ - видљив на свим званичним фотографијама некадашњег пара.

Осим ако се баш не загледате у фотографије, нећете да примјетите било шта чудно. Али када се њихови најпознатији портрети поређају један поред другог, постаје сасвим јасно.

Баш је то и урадио један корисник Твитера, који је, поставивши фотографије некадашњег пара једне до других, уочио да на свима њима принц Чарлс изгледа виши од принцезе Дајане. И то не мало, већ "за главу", што би се рекло.

Међутим, ово не би било необично да пар није био потпуно једнаке висине - 178 центиметара. Када се погледају неки њихови снимци које није направио званични краљевски фотограф, ова чињеница је веома уочљива.

Ипак, када су у питању званичне фотографије, очигледно су фотографи имали задатак да направе Дајану много нижом него што је била, и много нижом од свог супруга, преноси Глорија.

Поставља се питање зашто би Кенсингтонска палата имала потребу да ствара илузију да је принц Чарлс толико виши од своје супруге? Зашто би њихова једнака висина уопште била проблем?

Познато је још и како је Дајана за време брака популаризовала салонке са ниском потпетицом, вјероватно из истог разлога - да не би одскакала висином поред свог супруга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана