Немања Радуловић премијерно у БиХ: Концерт на Бања Лука Фесту дио свјетске турнеје славног виолинисте

Г.С.
Немања Радуловић премијерно у БиХ: Концерт на Бања Лука Фесту дио свјетске турнеје славног виолинисте

Немања Радуловић, свјетски познати виолиниста, наступиће 7. јула по први пут у Босни Херцеговини и то на предстојећем Бања Лука Фесту. Велика сцена твђаве Кастел том приликом заблистаће у пуном сјају уз наступ једног највећих виртуоза на виолини, који премијерно у овом дијелу света изводи концерт у оквиру турнеје "Roots".



Српско-француски виолиниста Немања Радуловић својом јединственом енергијом и искреношћу, узбудљивом виртуозношћу, дубином израза и авантуристичким програмом заговара теорију да музика има моћ да зближава људе. Наступајући у највећим дворанама и са најважнијим оркестрима, од Лондонске филхамоније, преко Њемачког симфонијског оркестра, филхармоније Монтреала и Токија, у дворанама као што су Карнеги хол у Њујорку или Мегарон у Атини, виолиниста Немања Радуловић је свакако најуспјешнији музичар са ових простора у свијету. 



Са својим оркестром Double Sens који чине музичари из Француске и Србије, већ више од 10 година осваја концертне просторе широм планете. Посљедњи, изузетно успјешан албум који је објавио за Warner компанију под називом Roots (Коријени), по чему је и актуелна турнеја добила свој назив.

- Идеја за овај албум се родила током пандемије вируса Ковид 19, тачније за вријеме локдауна. Током овог периода, имао сам времена да дубоко промислим о музици данас, али и о музици прошлости и будућности. Музика која ми је истински помогла да се осјећам живим је музика Моцарта и свјетска, као традиционална музику различитих земаља свијета. Она ме је повезала са основним осећањима наших живота, а то су радост и љубав. Више ми је пријало да слушам музику него да је свирам у том периоду – истиче Немања и додаје да ново издање "Roots" представља искорак, те да није стандардна класична музика коју би публика очекивала.


Концертна промоција овог албума је почела у октобру у Франуцској, наставља се током прољећа у Јапану и великим европским центрима да би почетком јула 2023. на Бања Лука Фест-у и публика у региону била у прилици да чује ово несвакидашње музичко путовање по 22 земље света. 
Први пут публика у Босни и Херцеговини имаће прилику да јединствену енергију Немање Радуловића доживи уживо, у самом срцу најстаријег историјског споменика и једног од најљепших дијелова Бања Луке - 7. јула на великој сцени тврђаве Кастел.

Улазнице за концерт Немање Радуловића, као и за све концерте у оквиру Бања Лука Феста у продаји су од данас на платформи www.kupikartu.ba  и агенцији Stars&more Banja Luka. 

Поред концерта славног виолинисте, један од најзначајнијих фестивала у региону, Бања Лука Фест нам од 5. до 8. јула 2023. године доноси још три велика музичка наступа: концерт Марије Шерифовић, концерт world music звијезде Јасмин Леви, и „Вече за љубав"– заједнички концерт Нине Бадрић и Петра Граше.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана