“Нектар ОК фест” на Тјентишту посјетило више од 30.000 људи: Музика и природа поправљају све

Миланка Митрић/Срна
“Нектар ОК фест” на Тјентишту посјетило више од 30.000 људи: Музика и природа поправљају све

ФОЧА – “Нектар ОК фест” је музички фестивал који већ неколико година који спаја и окупља посјетиоце и музичаре из региона, у срцу природе, на Тјентишту, а ове године, у три дана фестивала посјетило га је више од 30.000 људи.

И музичари и публика једва су чекали да музика на овакав начин поново оживи, да се наступи уживо врате, а пријатна атмосфера на Тјентишту привукла је људе из свих крајева, који су уживали, како у самим концертима, тако и у дневним активностима у природи, и бројним пратећим програмима који су укључивали промоције књига и филмске пројекције.

Фестивал је затворен наступима “Зостера”, “Ритма нереда”, “Канде, Коџе и Небојше”, Дарка Рундека и “Хладног пива”.

Музичар Дарко Рундек је истакао да му се највише допала свјежина Сутјеске.

- Прекрасно мјесто, не чуди ме да је оволико људи дошло да ужива. Није никад врућина, да смо на мору сада бисмо се знојили у некој соби са комарцима, супер да их овдје нема. Фестивал је на дивном мјесту и некако лијечи ране ових простора - истакао је Рундек.

Миле Кекин из “Хладног пива”, који је раније већ наступао на овом фестивалу, казао је да му је након дугог пута планина дала посебну снагу.

 - Када стигнеш на ову прекрасну планину будеш одушевљен угођајем, свирком, природом, храном, људима, баш позитивна вибрација. Мислим да то ради природа и мислим да сви живимо овако у планинама у природи, били бисмо пуно бољи људи, поготово ја - истиче Кекин, а преноси Срна..

Он се осврнуо на тешку тишину у доба короне, на изостанак концерата и неизвјесност због свега.

- Сад сам схватио латинску пословицу “Carpe diem” - уживај у тренутку и не мораш размишљати превише о будућности, јер ћеш се само депримирати. Након ове пандемије, пуно више уживам у сваком концерту и сваком дружењу - казао је Кекин.

Оливер Нектаријевић из групе “Канда, Коџа и Небојша” каже да су у Фочу дошли без неких очекивања, а да им се десило најбоље.
- Најбоље што може да се  деси музичару је да дође негдје гдје не зна тачно шта га очекује, а деси му се најбоље и одува га, е то се нама десило, дивно је било - рекао је он, те додао да је мјесто гдје се овај фестивал одржава истински посебно.

Нектаријевић се, такође, присјетио да је као дјечак био један од полазника вајарске радионице умјетника Миодрага Живковића, који је аутор споменика Битка на Сутјесци.

 - Аутору споменика био сам два три лета шегрт, односно не шегрт, пошто нисам намјеравао да се бавим вајарством, већ сам радио физичке послове. То су, такође, била најбоља искуства. Споменик је нешто најлепше што човек може да види на овим просторима од уметности. Данас ничу свакакви споменици, а ово је права уметност – додаје он.
Ове године на фестивалу су наступили и “Ван Гог”, “Буч Кесиди”, “Мортал комбат”, Марчело, “Сопот” и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана