Негативне критике за завршницу “Ратова звијезда”: “Успон Скајвокера” подилази окорјелим фановима

Агенције
Негативне критике за завршницу “Ратова звијезда”: “Успон Скајвокера” подилази окорјелим фановима

Многи критичари сматрају да филм “Успон Скајвокера” који је требало да буде сјајан завршетак приче о “Ратовима звијезда”, филмског серијала дугог 42 године, није успио, а редитеља Џ. Џ. Абрамса оптужују да није оригиналан.

Критичари тврде да је завршетак скројен тако да подилази окорјелим обожаваоцима овог серијала.

На сајту “Ротен Томатос” добио је само 59 одсто позитивних оцјена, што је најгоре за неки филм из серијала од “Фантомске пријетње” који се, иначе, сматра најгорим од њих девет.

Часопис “Лос Анђелес тајмс” је филм назвао “кукавичким” с “јефтиним обртима”.

- У жељи да никога не увриједи, испао је као да су га радили обожаваоци, а не професионалне филмаџије - додаје часопис.

Магазин “Холивуд рипортер” пише да је Абрамс направио филм по начелу “више је више”, што гледаоца оставља “надутог због превише различитих јела с чудним састојцима”.

Претходни филм “Посљедњи Џедај” био је експерименталан и одушевио је критичаре, али га је, зато што је пореметио неке догме “Ратова звијезда”, на нож дочекало гласно крило тврдокорних обожавалаца.

С друге стране, има и позитивних критика. Тако “Варајети” пише да се ради о “најелегантнијој и најемотивнијој” епизоди “Ратова звијезда” још од дијела  “Империја узвраћа ударац” из осамдесетих година.

“Дејли телеграф” додаје да “Успон Скајвокера” нашим јунацима даје крај какав заслужују, а Си-Ен-Ен наводи да је Абрамс снимио “филм за оне који га највише воле”.

Лист “Њујорк тајмс” није био тако увиђаван и написао је да је Абрамс “најупорнији Б студент у популарној култури”.

Зналци, међутим, не очекују да ће лоше критике смањити жељу публике да погледа филм, који је у сриједу ушао у свјетску дистрибуцију, и претпостављају да би првог викенда приказивања могао да заради између 200 и 225 милиона долара на благајнама у САД и Канади, а то би било међу најбољим остварењима у историји филма.

Фантастика

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана