Недодирљива на кладионицама - земља која је убедљиви фаворит за победу на Евровизији

б92
Foto: илустрација

Украјина је још увијек на врху евровизијских кладионица с 28 одсто шансе за побједу. Кладионице тој ратом погођеној земљи дају највише шансе за освајање овогодишњег Еуросонга у Торину, а одмах након ње је домаћин, Италија. Трећа је Шведска (која још није одабрала представника), затим Грчка па Уједињено Краљевство.

Украјини су шансе за победу ове недеље порасле за 3 одсто.  Хрватска по кладионицама има мање од 1 одсто шансе за победу те се налази на 33. месту, док је Србија на 19.

Украјинска представница се повукла па добила замену

Украјину је требала да представља певачица Алина Паш која се напослетку повукла с такмичења. Наиме, само четири дана након избора песме за Еуросонг украјинска национална телевизија зауставила је потписивање уговора с Алином о представљању на Еуросонгу. Откривено је да је пре седам година Алина путовала на Крим, који је од 2014. под руском контролом.

Након тога одабрана је нова песма назива Стефаниа, коју изводи Калусх Орцхестра.

Калусх Орцхестра били су другопласирани на украјинској верзији избора за песму Евровизије, иако им је публика дала максималан број бодова, јер их је жири ставио тек на треће место.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана