Неда Украден "мијења плочу" - Констракти дала 0 поена, а сада је хвали: "Победила је памет"

ГС
Foto: Принтскрин

Беосонг није само такмичење већ је сваке године тема расправа- да ли је побиједио квалитет, шта је жири више цијенио, али и да ли је намјештено.

Пјевачица Неда Украден је била предсједница жирија и за ТВ Прва прокоментарисала је своје бодове:

"Било је добрих песама и наступа, учествовати на оваквом такмичењу није само аудио прича, него је сада и визуелна ствар", рекла је па додала:

"Ја сам неко ко цени труд око наступа, мени је засметало што се у финалу нису нашле песме као што је песма Душана Свилара, али то није битно, Битно је да је изабрана не само фантастична прича него и музичка, не само што је заслужла победу него мислим да ће се одлично пласирати у Италији. Сви су заслужили по један поен, сви су добро певали осим неколико изузетака. Извињавам се свима што мисле да се сада предомишљам. Нема рецепта за победу, јер да има све земље би радиле по истој рецептури."

Украден је навела да је Констракта нешто потпуно другачије без обзира што су све пјесме имале визуелну причу али оно што се десило на сцени дало додатну димензију.

"Ово ми се допада јер је победила памет, овде има много интелигенције. Оно што се мени допало је што ће ово бити нешто потпуно другачије, и ако не буде политичког гласања у корист Украјини предвиђам висок пласман овој песми", рекла је она.

На питање што је Украден није дала ниједан бод Констракти а сада је хвали, Украден има објашњење:

"Зато што је Контракта заслужила 12, а нисам јој дала 12 јер сам хтела да наградим друге песме да похвалим труд, па је боље да јој не дам ниједан ако већ не могу 12".

Оливера Ковачевић, уредница забавног програма РТС-а, рекла је за ТВ Прва да постоје различити утисци о побједничкој песми али да мишљење није подијељено.

"Констракта је победница која је добила највећи број гласова публике у историји Србије као самосталне државе", рекла је Ковачевић.

Навела је да је тумачење да је пјесма о здрављу поједностављено тумачење.

"Први пут имамо композицију која је вишеслојна, то није више само композиција о љубави. Ја сам доживела као златну маку, да је живот сада бољи него икада па да је важно бити здрав", навела је она.

Ковачевић је рекла да је могуће да ће Констракта бити фаворит и на Евросонгу.

"Ми као РТС смо у проблему јер слиједи огроман посао. Јако је важно осмислити њену презентацију у свету, како ће изгледати, и слично", рекла је Ковачевић па додала:

"Налазимо се у ситуацији да ће уметник да одговара на конференцији за медије и о питањима који нису уметничка, јер букти рат - наша делегација ће имати велики задатак".

На питање како коментарише оптужбе Аце Лукаса, Ковачевић је рекла да то нису озбиљне оптужбе јер је "битно је чија уста то говоре".

"То је као перут, И такве ствари се решавају на суду", прокоментарисала је Ковачевић кратко, и закључила да није могуће да се такмичење намјести, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана