Навршило се 18 година од смрти Рође Раичевића: Његов кофер остао на истом мјесту

Alo.rs
Навршило се 18 година од смрти Рође Раичевића: Његов кофер остао на истом мјесту

Данас се навршава 18 година од смрти пјевача Рође Раичевића, а неки детаљи трагедије су још увијек неразјашњени!

Рођа Раичевић рођен је у Никшићу 11. јула 1957. године, а 1976. се преселио у Београд, гдје је завршио Факултет музичких уметности.

Први албум Рођа је снимио 1993. године, са кога су се издвојили велики хитови “Тако је суђено”, “А ја имам тебе” и “Растанак”, а током деведесетих година стекао је велику славу и популарност.

Једно вријеме био је члан састава “Рокери с Мораву”, као и оркестра Мише Мијатовића, а сарађивао је и са бројним великим естрадним именима. Никада се није женио, али се причало да је био “платонски заљубљен” у Бубу Мирановић.

“Дружили смо се на почетку његове каријере. Отишла сам за Торонто и путеви су нам се тад разишли. Био је диван колега. Озбиљан, а опет забаван у друштву. Волим његову боју гласа. Обавезно наручим неку његову пјесму кад сједим у кафани. На тај начин га се сјетим”, рекла је својевремено Буба у једном интервјуу.

Раичевић је 7. октобра 2001. у 44. години пронађен мртав у стану у улици 27. марта у Београду. Иако никада није службено потврђено, шушкало се да је преминуо од прекомјерне дозе недозвољене супстанце. Такође, његову смрт прати и једна велика мистерија - по његов кофер који се и даље налази на истој адреси, колико је познато, нико никада није дошао.

“Тај кофер годинама стоји ту. Кажу да је Рођин. Нико још није дошао по њега, а ми га не дирамо”, испричала је једном приликом комшиница покојног пјевача.

Рођа је живио у центру Београда, у улици 27. марта 25. Станари га се сјећају с носталгијом.

“Иако је Рођа био мој подстанар, малтене га нисам ни познавао. Дошао је у тренерци и представио се као спортиста, а не као пјевач. Виђали смо се једном мјесечно, када је плаћао кирију. Комшије су ми причале да су жене долазиле код њега. Претходну ноћ Рођа је провео с дјевојком. Када му је позлило, позвала је Хитну помоћ. Када су љекари стигли, он је већ био мртав. Дјевојка је потврдила да је Рођа узео прекомјерну дозу недозвољене супстанце. Имао је само 44 године”, рекао је тада власник стана у коме је Рођа живио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана