Након 30 година изашао нови албум ИТД бендa ''Орао никад не лети у јату” VIDEO

Г.С.
Након 30 година изашао нови албум ИТД бендa ''Орао никад не лети у јату” VIDEO

ИТД бeнд који је жарио и палио осамдесетих година са пјесмама “Соња”, “Лагано умирем (у твоме сјећању)”, “Елена”, “Рођен у Загребу”, “Градске цуре”, “Скидам те погледом”, “Војничка” и многе друге, након тридесет година објавио је нови албум.

Бенд на чијем албуму се својевремено појавио и један од најбољих гитариста свијета, Алберт Ли, кроз који су прошли музичари, попут Бранка Богуновића Пифа, Мате Дошена, Федора Боића, Бранка Кезелеа-Ђула, Мирослава Буданка, Дамира Липошека и многих других.

Нови албум “Орао никад не лети у јату” с оригиналним пјевачем Браниславом Бекићем, потписује Мирослав Рус, који је у међувремену радио најистакнутије извођаче у регији (Тоше Проески, Тонy Цетински, Црвена јабука, Жељко Бебек, Здравко Чолић…) На албуму се налази дванаест нових пјесама, а та култна музичка екипа не крије узбуђење, јер ИТД банд се поновно окупио након 30 година и спремни су на нове изазове.

Пети по реду албум ИТД бенд доноси један спој осамдесетих и времена у којем живимо. Свирачки изузетно професионално одрађен албум, обогаћен и свирком најбољих домаћих извођача, звучи никада свјежије. Мирослав Рус, тврди да је овај албум заправо почетак другог полувремена утакмице коју игра ИТД банд.

Примјетно је и одушевљење Бранислава Бекића новим албумом који каже да има полуимагинарни осјећај, јер је оживљавање бенда спавало у њему. Потреба за музиком одувијек је постојала, али живот га је одвео у другом смјеру. Чешћим доласцима у Загреб, интензивирала су се снимања у студију, једна по једна пјесма и све се пробудило. Нестваран је сада осјећај, јер догодило се нешто у што можда није истински вјеровао да ће имати прилике доживјети, а желио је. Отишао је из бенда, у Шведску, а није ставио точку на 'и'.

Међу људима који су стварали ову причу је и Игор Келчец из чије је умјетничке радионице произашао омот; који одушевљење новим албумом није скривао. Показало се као идеална прилика да и он буде дио ове приче, осликавши насловницу албума '“Орао никад не лети у јату''.

“Тешко је набројати цијелу екипу која је стварала на новом албуму, али свакако би на првом мјесто уз Бранислава Бекића и мене који смо ипак дали обол том албуму као пјевач и аутор ставио Звонимира Домазета новог члана ИТД бенд који је одлично ускочио у седло, отприје је волио ИТД банд, знао је свирати и знао ми је помоћи да продужимо ту причу, с тим што је донио и пуно тога новог. Затим Бранко Богуновић Пиф појављује се на једној пјесми који је и прије радио, жао ми је што њега није било више, то је човјек који стварно има што рећи и којем немам што рећи кад он свира. Федор Боић са својим клавијатурама, био је дијете ИТД бенд и он је дао свој дио. Михаел Блум млади продуцент и тонски сниматељ који је с нама радио на читавом том пројекту. Драго Јаковчевић, Ђорђија Палић, Јелена Домазет, Дарио Хорват. У визуалном дјелу уз Игора Келчеца, на кога сам јако поносан, ту је свакако и кад су наши видео материјалу у питању Хрвоје Банић с којим смо направили све наше спотове, па и ону триологију. Уз мој Hit Records који је стајао иза свега тога”, изјавио је Мирослав Рус.

Ваља истакнути и посебног госта на албуму Тонија Цетинског, који је дао свој пјевачки допринос у дуету са ИТД бандом у насловној пјесми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана