Најскупљи ТВ пројекат већ је оборио сопствени рекорд

ГС
Најскупљи ТВ пројекат већ је оборио сопствени рекорд

Када је објављено да ће се снимати телевизијска серија "Господар прстенова" тврдило се како ће буџет за неколико сезона бити рекордних 500 милиона долара. Тај ће рекорд ипак бити оборен јер, како јавља "Hollywood Reporter"", прорачун само прве сезоне серије износи невјероватних 465 милиона долара.

Наиме, Стјуарт Неш, министар економског развоја и туризма у Новом Зеланду, изјавио је за портал Морнинг Репорт:

"Оно што вам могу рећи јесте да ће компанија Амазон потрошити 650 милиона новозеландских долара (465 милиона америчких долара) само на прву сезону. То је фантастично, заиста… То ће бити највећа телевизијска серија икада."

Бројке су првобитно објављене као дио владиног службеног извјештаја које је пренио новозеландски портал Stuff. Из тог извјештаја видљиво је да компанија планира да сними пет сезона серије која би се снимала на Новом Зеланду као и неколико серија које ће се темељити на појединим ликовима из "Господара прстенова", наводи "Headliner".

Поређења ради, буџет једне сезоне серије "Игра престола" износио је "само" 100 милиона долара. У првој сезони, буџет једне епизоде износио је шест милиона долара а тај буџет се до осме сезоне готово утростручио тако да је у последњој сезони једна епизода коштала 15 милиона, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана