Најпосјећенији Егзит оборио рекорд

Глас Српске
Најпосјећенији Егзит оборио рекорд

Великом журком на "Мејн стејџу" у режији Хардњелла, једног од најбољих ди-џејева на свијету, концертом "Ортодокс Келтса" на "Фјужн стејџу" и наступом легендарне Нине Кравиц на "Денс арени" завршен је "Егзит" фестивал који је са више од 215.000 посјетилаца најпосјећенији икада.

Организатори једног од најбољих музичких фестивала у Европи могу бити више него задовољни јер, поред рекордне посјете, са пуним правом могу рећи да је 18. издање "Егзита" било, када се погледа листа учесника, и најквалитетније до сада јер је свака од пет вечери обиловала наступима највећих свјетских, регионалних и домаћих звијезда.

Ове године први пут је примијењен концепт "нултог дана" резервисаног за наступ свјетских мегазвијезда као што су "Килерси" и показало се да је тај концепт на добар начин прихваћен од публике па је извјесно да ће убудуће, умјесто четири, "Егзит" редовно трајати пет дана.

Посљедње вече "Егзита" обиљежио је "Раг``н`Бон Ман" фантастичним наступом на највећој фестивалској бини, али и Роисин Мурпхџ која је подсјетила на свој први наступ на Петроварадинској тврђави када је као пјевачица групе "Молоко" 2003. остварила један од легендарних концерата на овом фестивалу.

Шлаг на торту петодневног музичког хепенинга на Петроварадинској тврђави ставио је Хардњелл, који је својеручно потписао завршну журку на "Мејн стејџу", којом је настављена пракса установљена прошле године када је крај "одсвирао" легендарни Дејвид Гета.

Љубитељи домаћег звука посљедњи дан фестивала памтиће по одличном програму на "Фјужн стејџу" који су отвориле "Шкртице", а након њих легендарни Масимо Савић је показао зашто је још једна од највећих звијезда на овим просторима. Завјесу на тој популарној бини спустио је бенд "Ортходокс Келтс", који је би­о главни разлог што је велики број фанова на тврђави дочекао прве зраке сунца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана