Награда “Милан Младеновић”: Пријављено више од 100 аутора и бендова

Тањуг
Награда “Милан Младеновић”: Пријављено више од 100 аутора и бендова

БЕОГРАД - На конкурс за награду “Милан Младеновић”, коју додјељује Задужбина Милана Младеновића, до сада је пријављено више од 100 аутора и бендова, а заинтерсовани из свих бивших југословенских република могу се пријавити до 30. јуна, до када је конкурс отворен.

Награда “Милан Младеновић” установљена је са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене умјетничкој заоставштини Милана Младеновића, преминулог фронтмена култне музичке групе “ЕКВ”.

Добитника награде, друге по реду, одабраће жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми, саопштили су организатори конкурса.

Право да конкуришу имају аутори из свих бивших југословенских република, са музичким дјелом са ријечима на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република.

Сви детаљи о правилима додјеле награде и конкурсу налазе се на сајту Задужбине Милана Младеновића.

Дјела која конкуришу за награду треба да буду објављена између 30. јуна 2019. и 30. јуна 2020. године.

Објављеним дјелима ће се сматрати она која су од аутора или другог лица са његовом дозволом трајно учињена приступачним јавности путем носача звука или путем минимално двије платформе дигиталне дистрибуције /жДизерж, Ајтјунс, Спотифај, Бендкамп, Јутјуб, Тидал, Миксклауд и Саундклауд и слично/.

Пријаве дјела која конкуришу за награду могу подносити аутори, извођачи или издавачи путем интернет странице Задужбине до 30. јуна.

Новчани износ награде је 2.000 евра, а уколико жири оцијени да нема пријављених дјела са вриједностима које подразумијева Младеновићева награда, она ове године неће бити додијељена.

Награда се додјељује на дан Младеновићевог рођења, 21. септембра, за музичко дјело са ријечима, од изузетне умјетничке вриједности.

Добитник прве награде, која је додијељена 2019. године, јесте бенд “Артан Лили”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана