На Бир фесту наступају - Ван Гог, Неверне бебе, ТАП 011

Танјуг
бројач који одбројава вријеме до почетка београдског Бир феста на њиховој званичној страници
Foto: belgradebeerfest.com | бројач који одбројава вријеме до почетка београдског Бир феста на њиховој званичној страници

БЕОГРАД - Познат је музички програм предстојећег фестивала Бир фест (18-22.08) од пет дана на Ушћу, како је објавила дирекција на друштвеним мрежама, тако да ће публика, осим Бијелог дугмета на отварању, имати прилике да гледа наступе група Ван Гогх, ТАП 011, Кербер, Електрични оргазам, Неверне бебе, Дивље јагоде и многих других тражених рок умјетника.

Прве вечери 18. августа масовно дружење на фестивалу пива биће у знаку једне од најпопуларнијих група у члитавом региону Бијело дугме, који ће се окупити у дјелимично оригиналној постави - пјевачи Ален Исламовић и Младен Војичић Тифа уз оснивача култне групе Горана Бреговића и „Оркестра за свадбе и сахране“.

У тој екипи већ су имали распродата три концерта у Београдској Арени 2016. године, када су наступили и на отвореном код Народне скупштине уочи дочека Нове 2017.

Осим „Дугмића“, на отварању ће засвирати поп рок састав Галија, који је крајем јула имао соло концерт у Ботаничкој башти, редован гост Прљави инспектор Блажа и Кљунови (такође у јулу је наступао у Летњој башти рок клуба Фест у Земуну) и поп денс атракција 90-их ТАП 011 у оригиналној постави, са Иваном Петерс и Гоцом Тржан, која се окупила и на Бир фесту 2019.

Сљедеће ноћи, 19. августа, кормило на бини ће преузети нишки рокери Кербер (недавно су имали концерт на првом издању фестивала Белгрејд Форт фест на Калемегдану), репер Марчело, алтернативни рок бенд Репетитор, панк рок састав Атеист Реп, новија поп-рок група Мореуз, као и атракција звана Ортодокс Келтс, који већ три деценије одушевљава публику ирском музиком, а једини никад нису изостали са Бир феста од 2003. године.

Веома тражени панкери Гоблини и трубачи Дејан Петровић и Биг бенд биће звијезде треће вечери Белгрејд Бир фест-а, а придружиће им се чувени Обојени програм, хард рок бенд Ритам нереда, реге-поп група С.А.Р.С. и веома популарна рок група И-Плеј на челу са Мајом Цветковић, која је имала скоро запажене наступе на филмским фестивалима (Палић и „Док''н''Ритам“).

Антологијски београдски рокери Електрични оргазам са лидером Гилетом обогатиће програм 4. дана Бир феста, што ће им бити први концерт у престоници од избијања пандемије, а план им је да прославе јубилеј од 40 година постојања (одложен од 2020.) великом турнејом, која ће обухватити и Комбанк Дворану 9. децембра.

Уз њих ће на позорници засвирати Никола Врањковић, чији су концерти ове сезоне већ имали успјеха (клуб Фест, Запа Барка, Арсенал фест), Дел Арно Бенд, реп/хип хоп момци Саншајн, легендарна браћа Драги и Жика Јелић - ЈУ Група.

Такође, тог 21. августа свираће веома славна поп-рок група Неверне бебе који су тек кренули са наступима од пандемије, као и сарајевски рокери Дивље јагоде, који су 23. јула имали концерт у споменутом клубу Фест у Земуну.

Посљедње ноћи, 22. августа, својим рок хитовима загрмиће на Главној бини Ван Гог, који славе 35 година каријере и веома су вриједни на најновијој турнеји која је почела у јуну по целој Србији и региону.

Уз рокерски трио Ђуле-Срба-Гага, на бини ће засвирати и „Канда Коџа и Небојша“, цијењена алтернативна електро рок група „Артан Лили“, која је недавно имала наступ и на фестивалу „Дев9т“ у Старој Циглани, „Лав фест“-у (Врњачка бања), и постигли успех са реиздањем своја два албума у продукцији дискографских кућа ПГП РТС - Кроациа Рекордс/Југотон.

За крај је остављен чувени Кики Лесендрић и Пилоти, који ће подарити публици своје велике поп-рок хитове из споменуте групе Пилоти и своје соло каријере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана