Музички документарац о гитари која је имала невјероватан утицај на историју рокенрола и хеви метала VIDEO

Г.С.
Музички документарац о гитари која је имала невјероватан утицај на историју рокенрола и хеви метала VIDEO

Ексклузивни интервјуи са члановима бендова Metallica, Megadeth, Judas Priest, Mercyful Fate, Scorpions, Accept, Michaela Schenker Group и других”, пише у најави за овај занимљиви филм.

 Једноставног назива ''Plying V'', овај музички документарац биће објављен на ДВД-у 11. септембра као дио филмских серијала ''Inside Metal'' и ''Metal Rock''.

“Филм биљежи порекло ове јединствене гитаре у свијету рок музике и њен невјероватан утицај на историју рокенрола и хеви метала. Погледајте саме рок звијезде како описују како, када и зашто је свирање овог необичног инструмента заувијек промјенило њихову каријеру и измјенило целокупни приступ свирању гитаре. Путовање у умове највећих музичких икона наше ере док причају своје личне приче о откривању и страсти према својим вољеним инструментима. Ексклузивни интервјуи са члановима бендова Metallica, Megadeth, Judas Priest, Mercyful Fate, Scorpions, Accept, Michaela Schenker Group и других”, пише у најави за овај занимљиви филм.

Боб Налбандијан, режисер ''Inside Metalа'', каже:

''Ово је сјајан документ о Plying V гитари! Врло информативни интервјуи с неким од највећих гитариста у року и металу. Апсолутно неопходно штиво за љубитеље гитаре!''

Са аутором овог филма сагласан је и чувени рок фотограф Марк Вајс.

''Кад год сам видео Plying V на позорници, знао сам да ће то бити убитачна представа – волим да фотографишем V. Како не бисте? То вришти рокенрол.''

Иначе модел гитаре чије пуно име гласи Gibson Plying V је модел електричне гитаре славне фирме Гибсон који је први пут представљен 1958. године. Позната компаније развила је прототип 1957, заједно са моделима Futura и Moderne, који су чинили низ футуристички дизајнираних гитара које је осмислио тадашњи директор Тед Мекарти.

Гитара је израђена од кориног дрвета. Модел је почео да се продајеи 1958. да би производња престала 1959. због слабе продаје. Блуз рок гитариста Лони Мек и блуз гитариста Алберт Кинг користили су готово од почетка овај модел гитаре.

Обновљено занимање навело је Гибсон на поновну производњу 1967. године, а овај модел постао је стандард за Plying V гитаре. Касније је овај инструмент постао врло популаран међу хеви метал гитаристима због свог агресивног изгледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана