Moondance Festival 2017: Детаљан преглед фестивалских дешавања

Агенције
Moondance Festival 2017: Детаљан преглед фестивалских дешавања

Moondance Festival за своју пету годишњицу објављује комплетан line up up по данима за кулу и гостовање једног од најбољих свјетских видео умјетника - Videogeistа.

Philipp Geist - Videogeist један је од најпознатијих видео умјетника који се поиграва видеом и свјетлосним инсталацијама, фотографијом и сликарством, а који је мапирао неке од најзначајнијих грађевина попут Криста у Рио де Женеиру, ХВБ торња у Минхену, краљевског трона у Бангкоку и многих других.

Добитник је бројних награда и признања за свјетлосне инсталације. За премијерни наступ на овим подросторима освјетлиће трогирску кулу Камерленго с предње стране и то ноћ уочи фестивала 9. августа као и за вријеме фестивала (10. - 12. август)


КОМПЛЕТАН LINE UP ПО ДАНИМА

Четвртак 10.8.

Ben Sims
Oscar Mulero
Insolate
Jan Kinčl & Regis Kattie Live
Marion Cobretti
Avoid
Tome R

Петак 11.8.

Jonas Kopp
Psyk
Petar Dundov
Forest People
Ivan Komlinović Live
Pero FH aka Skeptik
Edy C B2B Eggy


Субота 12.8.


Moondance meets Tresor
Robert Hood
Dj Deep
Handmade
The Analogue Cops Live

Осим већ најављених хеадлинера на Moondance поново долазе Marion Cobretti  из Берлина те The Analogue Cops, италијански двојац с адресом у берлинском Тресору,  извођачи који су оправдали да буду дио сталне поставе Moondanceа.

The Analogue Cops, техно пaнк двојац право је освјежење берлинске techno сцене који енергичним наступом са својим аналогним машинама никога не остављају равнодушним. Тренутно спадају у сам врх ундергроунд techno продукције и нема винилног схопа који није преплављен њиховим издањима. Издали су прву Moondance Records плочу која је постигла велики успјех.

Marion Cobretti је добри дух берлиског ноћног живота. Неуморни DJ и предани промотер Марион стоји иза неких од најбољих вечери у Берлину које одржава у клубовима попут Birhit und Bier и Ritter Butzke. Управо ради на организацији првог берлинског синтисајзер сајма.

РЕГИОНАЛНА ИМЕНА

Прваци регионалне techno сцене попуниће фестивалски програм Moondanceа у три вечери правог тецхна.

Петар Дундов као најпрепознатљивије име с ових простора предводи низ све успјешнијих techno имена из регије.

Insolate (ex Miss Sinshine) својим издањима на престижним етикетама као и енергичном и јединственом сету све је успјешнија на глобалној techno сцени. Круна је стигла недавно наступом у најбољем свјетском techno клубу Berghainу. Премијерно наступа на Moondanceу.

Forest People aka Olekaвећ неколико година жари и пали Европом другачијим приступом за DJ пултом у којем пушта само своје ствари издане на престижним етикетама као и оне које ће тек издати. Форест је од почетка на Moondanceу и већ је постао резидентни извођач.

Авоид релативно је нови алиас DJ-а и продуцента Владимира Ачића који представља мрачнију и бунтовнију страну underground techna. Ово му је премијера на Moondanceу.

Иван Комлиновић се од самог почетка Moondance фестивала на којем је имао премијерни ливе наступ наметнуо као квалитетни ливе извођач који иако је ветаран на регионалној DJ сцени приказао свјежи помак у ливе интерпретацији својих ствари. Долази с комплетно новим set up-ом који ће премијеру имати управо на овом издању Moondanceа.

Jan Kinčl & Regis Kattie представљају сарадњу techno/house продуцента и DJ-а с jazzз клавијатуристом што је резултат уникатног live jamа испреплетеним плесним  гроовеом и заразним мелодијама. Након наступа на престижним фестивалим као Love International услиједили су многи букинзи укључујући и овогодишњи Dimesions Festival.

Edy C и Eggy задужени су за уводни B2B сет у петак којим ће представити свој дугогодишњи рад на хрватској сцени.

Pero FullHouse, алфа & омега Moondance фестивала представитиће нови пројект Скептик.

MOONDANCE MEETS TRESOR

На финалној вечери у суботу 12. августа под називом Moondance Meets Tresor, фестивал ће угостити култни берлински клуб који ће покушати пренијети дјелић атмосфере из храма techno музике с уваженим именима попут Robert Hooda, Dj Deepa, Handmadea i The Analogue Copsa.

LIVE PRODUCTION WORKSHOPS / ГРАДСКА ВИЈЕЋНИЦА

Moondance фестивал у сарадњи с ЕМИ Институте организује радионицу продукције електронске музике у трогирској Градској вијећници у петак 11. и суботу 12. августа од 17.00 часова. Предавачи су Lucretio из The Analogue CopsaПетар Дундов и Марин Госпић.

Теме су:
синтеза звука у Abletone 9 програму
од DJа до Ливе извођача
поставке Live наступа на Abletone 9 програму
Electron Octatrack за Live наступ

BEACH PARTY/ BROWN BEACH HOUSE

Ове године премијерно најављујемо за све госте који са свих страна свијета долазе раније, free beach preparty, у сриједу 9. августа од 18.00 на плажи испред новоотвореног Brown Beach House хотела. За љетне ритмове задужена је екипа Radio Esplendor DJ ДЈ-ева из Сплита.

AFTER PARTY / BAMBOOCHA BAR

Као и сваке године Moondance на крају све три вечери у кули наставља плес на легендарним афтер партијима на пијеску плаже Bamboocha бара испод апартмана Медена у Сегету Доњем.

Line up регионална имена: Avoid, Jock, Shi Pe, Teo Harouda, Anderj Jelić aka No Government, Jolly Joke, Juri Paik, Marul, Marcellus, Okac, Chuby, M'tlaren, Hervie, Santiago Batacosta, Amigoo, и Vushi.

УЛАЗНИЦЕ

У продаји су повољне фестивалске регионалне тродневне улазнице по цијени од 200 кн до 1. августа. Послије тога цијена иде на 250 кн.

Инфо на:

www.moondancefest.com

www.facebook.com/MoondanceFestival

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана