Момчило Бајагић Бајага објавио сингл "21. век" VIDEO

Б. П.
Момчило Бајагић Бајага објавио сингл "21. век" VIDEO

БЕОГРАД - Момчило Бајагић Бајага неочекивано је објавио нови сингл "21. век" уз текстуални видео на "Јутјубу".

Ријеч је о првом дискографском снимку Бајаге и "Инструктора" након албума "Овај свет се мења" (2020), а тематски се, на неки начин, наслања управо на насловну пјесму са тог издања, јер говори о стварима које посљедњих година потресају планету.

Бајага самостално потписује текст, музику је писао с клавијатуристом "Инструктора" Сашом Локнером, док су за аранжман заслужни Локнер и гитариста бенда Марко Њежић, а музичар каже да је пјесма одраз времена.

- Песма "21. век" је одраз овог времена у којем живимо и резиме свега овога што нам се дешава у протекле две, три године. У прошлом веку смо имали веома успешну песму "20. век", а у овом веку су се ствари мало промениле, па сам имао потребу да напишем и песму "21. век". Оно што смо досад доживели у њему, није било тако лепо као у двадесетом, тако да је и песма мало мрачнија, у складу са мрачном реалношћу - рекао је Бајага.

Стилски вокал се наслања на реп стил, што је Бајага и раније знао радити, док је звучно нумера класична повер поп нумера у стилу "Инструктора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана