Мирјана Јоковић одрасла у Замбији, била у успону 80-их, а онда се одселила у Америку

ГС
Foto: Агенције

Мирјана Јоковић (55) је српска глумица коју јавност жељно чека, да послије много година поново ужива у њеним улогама.

Иако је рођена у Ужицу, рано дјетињство је провела у Замбији гдје је њен отац радио као индустријски инжењер. Завршила је Академију драмских уметности у Београду и убрзо почела да игра у Народном и Југословенском драмском позоришту али и на филму и серијама.

Већ првим појављивањем пред камерама оставила је велики утисак на публику која ју је одмах завољела. Била је дио чувене класе са Весном Тривалић, Драганом Бјелогрлићем, Бодом Нинковићем, Бранком Пујић, Срђаном Тодоровићем, Милорадом Мандићем Мандом.

Можемо слободно рећи да су јој најпознатије улоге Дина у телевизијском серијалу и филму "Заборављени" и Адријана у "Стршљену".

Убрзо послије успјеха у овим остварењима отишла је да живи и ради у Америци. Разлог за то је љубав. Мушкарац који јој је отео срце је Срђан Миленковић, али се готово никад не појављују у јавности.

Запослена је као директор глумачке перформансе, а упоредо ради и као професор глуме на Калифорнијском факултету умјетности, у близини Лос Анђелеса.

Многи нису запазили, али играла је у филму "Собарица и сенатор" у ком су главне улоге имали Џенифер Лопез и Рејв Фајнс, пише "Курир".

На радост домаћих гледалаца, ускоро ћемо је гледати у новој серији "Позив", узбудљивом трилеру у ком игра бившу полицијску инспекторку која ради у кол-центру.

Врло вешто крије свој приватни живот, па се мало и зна о њој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана