Мила Јововић: Мој дјед борио се у редовима југославенских партизана

ГС
Мила Јововић: Мој дјед борио се у редовима југославенских партизана

Глумица Мила Јововић иза које је успјешна каријера у Холивуду одала је почаст својим прецима и открила како се њен дјед борио у редовима југославенских партизана.

 

"8. и 9. маја означавају крај Другог свјетског рата и за Савезничку и за Руску војску. У мојој је породици било много бораца и војника који су се борили у рату. Ово је слика моје баке Татјане Поповy, која је била медицинска сестра на првој линији кад је имала само 16 година. До 18. рођендана, марширала је кроз страхоте све до Берлина. Њен супруг, мој дјед са мајчине стране Александар Логинов, такође се борио кроз цијели рат. Такође, мој дјед по оцу Богдан Јововић борио се у редовима југославенских партизана. Могло би се рећи да потичем из дугог низа бораца, војника и револуционара и тако се поносим својом баштином и невјероватним људима од којих потичем. Кад ствари постану тешке, размишљам о ономе што је моја бака прошла кад је била само дијете и више ништа не изгледа тако тешко. Данас желим одати почаст свим храбрим душама које су се бориле овај свијет учине бољим, пристојнијим мјестом. Данас нам треба више таквих људи", написала је глумица.

Мила је рођена у Кијеву, а њен отац био је српски доктор Богдан Јовановић, а мама Галина јој је Рускиња. Иначе, Милина породица с очеве стране је поријеклом из Црне Горе и њен дјед Богдан Јовановић је радио и као војни финанцијски инспектор у војним подручјима Скопља и Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана