"Металика" донирала 250.000 долара за подршку рада хуманитарних група

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

САН ФРАНЦИСКО- Фондација америчког хеви метал бенда "Металика" донирала је 250.000 долара како би подржала напоре за пружање помоћи Турској након земљотреса у којем је до сада погинуло више од 35.000 људи.

"Фондација Све у мојим рукама доприноси грантовима од по 125.000 долара организацијама Директна помоћ и Централна свјетска кухиња како би помогла у финансирању неопходне медицинске помоћи и оброка", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Фондација има снажно и установљено партнерство са поменутим организацијама и да остаје привржена томе да их подржи због њихове способности да дођу до "извора уништења" и пруже помоћ угроженим заједницама и појединцима, пренијела је турска државна новинска агенција Анадолија.

"Директна помоћ" активно одговара на кризе преко своје мреже регионалних партнера који пружају здравствену његу. Та организација испуњава захтјеве за медицинске испоруке и већ је издвојила 22 тоне помоћи у виду пакета хитне медицинске помоћи, антибиотика и прибора за личну хигијену.

"Централна свјетска кухиња" активирала је своје канале за расподјелу оброка. Организација тренутно дистрибуира више од 125.000 оброка дневно, што је укупно преко 600.000 оброка током једне седмице.

Снажни земљотреси погодили су Турску и Сирију 6. фебруара. У обје земље погинуло је најмање 39.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана