Maya Sar: Музика је моја потпуна истина VIDEO

Александра Маџар
Maya Sar: Музика је моја потпуна истина VIDEO

Тврђава Кастел 5. јула биће "опкољена" најљепшим нотама и баш како то у бајкама бива, све оне који те вечери буду ту музичка принцеза Maya Sar зачараће својим лијепим гласом и мелодијама.

Величанственост Кастела као дио сценографије употпуниће небо и звијезде, шум Врбаса у даљини, оркестар у служби умјетности и један прелијеп концертни клавир без којег је тешко на сцени замислити Mazyu Sar. Поновним доласком у Бањалуку Maya, као и сви људи од ријечи и они који поштују своју публику, испуњава обећање које је дала на прошлом концерту у Народном позоришту РС, да ће се вратити. Публици на поклон премијерно доноси нове пјесме, још бољу и већу продукцију и музику као њену једину истину.

- За мене је музика истина. Са њом ја немам калкулација. Она музика коју ја представљам, то је моје биће. Као и клавир за који увијек кажем да је мој додатни орган. Музика је оно од чега сам ја саткана и што за мене представља апсолутну истину и ако можете као на рендгену да скенирате органе човјекове, то ја радим у својим пјесмама - казала је Maya подсјећајући да је овај концерт остала дужна свим заљубљеницима у њене ноте који нису били у прилици да пронађу карту за прошли наступ "Live in theater".

Из Бањалуке носи предивне успомене и зато јој се и враћа, а симпатије према бањалучкој публици трају од њеног самог појављивања. Специфичност овог концерта крије се и у томе што је ово њен први опен аир наступ, којем се јако радује. Када су у питању нове пјесме, рукопис и сензибилитет су препознатљиви, пјева о љубави, али десио се, како каже, искорак у продукцији.

- Овај пут осјећа се мало "шмека" електронске музике, али не у смислу застрањивања неког, него једноставно прилагођавању неком савременом звуку, гдје те пјесме опет могу да добију на свом значају у пуном смислу и буду блиске људима. Једноставно, колико год човјек жели да остане свој, што је примарно, не може да се оглуши на нешто што је савремено, али у оној мјери у којој не угрожава квалитет - прича Maya истичући да је нове пјесме писала у некој чудној, другој, доста зрелијој атмосфери, те да је јако поносна на текстове за које сматра да су органски наставак оних које су биле на албуму "Криве ријечи".

Гости и спонзори концерта

Mayи ће се на сцени придружити и гости изненађења. Имена тих музичара није жељела да открива, не због маркетиншког трика, већ да не би покварила изненађење.

Као и обично за продукцију задужен је Махир Сарахоџић који је на прес-конференцији у Музеју савремене умјетности РС истакао да подизање продукције на виши ниво не би било могуће без подршке Адико банке, која је спонзор концерта, али ни екипе "Плеј тима" која је, као и прошли пут, организатор овог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана