Марк Валберг најплаћенији глумац на свијету

Агенције
Марк Валберг најплаћенији глумац на свијету

Бивши репер, а сада успјешан глумац Марк Валберг заузео је прво мјесто "Форбсове" листе најплаћенијих глумаца ове године са зарађених 68 милиона долара, оставивши иза себе прошлогодишњег најплаћенијег глумца Двејна Џонсона.

Четрдесетшестогодишњи глумац из Бостона своју невјероватну зараду дугује филму "Тата се вратио 2", чија је премијера заказана за новембар ове године, као и акционом филму "Трансформерси: Посљедњи витез". Додатну зараду Марк је добио и од његове породичне ријалити серије "Wahlburgers".

У међувремену, Двејн Џонсон пао је на друго мјесто "Форбсове" листе са зарадом од 65 милиона, што ипак представља скроман помак од прошлогодишње зараде од 64,5 милиона долара којом је са првог мјеста "скинуо" Роберта Даунија Џуниора, до тада првог на листи три године заредом, који је тренутно на шестој позицији са 48 милиона.

Треће мјесто припало Вину Дизелу са зарађених 64,5 милиона.

Упркос лошим критикама "Нетфликсових" филмова Адама Сендлера, његов уносни продукцијски уговор задржао га је у топ пет најплаћенијих глумаца, са зарадом од 50,4 милиона.

Одмах у стопу прати га легендарни Џеки Чен са 49 милиона, док су у остатак топ 10 листе ушли Том Круз и боливудске звијезде.

Глумице на губитку

Више не изненађује чињеница да су глумци поново доминантнији у зарадама од њихових женских колегиница. Звијезда филма "Ла Ла Ланд" и оскаровка Ема Стоун заузела је прво мјесто на листи најплаћенијих глумица, међутим, њена зарада од 26 милиона долара изгледа веома скромно у поређењу са Маркових 68 милиона. Топ 10 најплаћенијих глумаца укупно су зарадили 488,5 милиона долара, што је готово три пута више од укупне зараде 10 најплаћенијих глумица која износи 172,5 милиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана