Марио Кнезовић, фронтмен групе “Зостера” за “Глас Српске”: Добри људи ће постати бољи, а лоши још гори

Миланка Митрић
Марио Кнезовић, фронтмен групе “Зостера” за “Глас Српске”: Добри људи ће постати бољи, а лоши још гори

Смијех никада неће престати. Мислим да ће бити људи који ће се смијати и на судњи дан. Смијех долази из хумора и радости. Хумор је и ствар укуса и тако ће бити и унесен у музику.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” вокал и фронтмен бенда “Зостер” Марио Кнезовић. Овај састав требало би да наступи на “ОК фесту” у јулу.

- То ће бити и наш први наступ од почетка пандемије. Жељни смо свирке и свакако је да ће се то и видјети и на “ОК фесту”, гдје ћемо концертно промовисати и наш најновији сингл, а можда стигнемо и још један - навео је Кнезовић.

ГЛАС: С обзиром на то да је ситуација свуда у свијету тренутно неизвјесна и да су људи, свако на свој начин, изоловани да ли бисте нам открили како Ви проводите ове дане изолације?

КНЕЗОВИЋ: За вријеме изолације пуним батерије. Мање сам креативан, али зато доста тренирам. Гледам неке филмове, серије и понешто прочитам. У Мостару сам код маме, што значи и да се добро храним. Углавном, челичим се.

ГЛАС: Како гледате на тренутну ситуацију у свијету? Какве промјене нас чекају? Мислите ли да ћемо се мало освијестити, да ћемо бити бољи према себи и према другима?

КНЕЗОВИЋ: Да. Читав свијет је стао и биће занимљиво гледати како ћемо се са овим искуством враћати нормалном животу. Мислим да ће добри бити још бољи, а лоши још гори.

ГЛАС: Како ће се све ово одразити на музику и музичку индустрију?

КНЕЗОВИЋ: Велики је ово ударац, не само музичкој него било којој индустрији. Музика се ту још показала најжилавијом, јер музичари широм свијета, упркос одвојености од колега, стварају музику, која, опет доноси нову искуство и стварања и комуникације.

ГЛАС: Ово вријеме је показало да су онлајн концерти и организација другачијих догађаја и те како могући и успјешни. Како Ви гледате на то и сматрате ли да, иако је далеко другачије од наступа уживо, и то има неку своју чар?

КНЕЗОВИЋ: Не бих рекао да има икакву чар у односу на стварни концерт уживо. Не може се то поредити, али онлајн концерти су у оваквој ситуацији нужда и потреба и као у стварном животу могу бити добри и мање добри.

ГЛАС: Пратите ли регионалну музичку сцену и постоје ли извођачи, који се, из Вашег угла, тренутно истичу? Исплива ли квалитет увијек на површину?

КНЕЗОВИЋ: Моја мама често каже “сунце се дланом сакрити не може” и мислим да је у праву. Све добро кад тад исплива на површину, вода нађе пут. Друга је ствар што бисмо ми хтјели све одмах и сада. Регионална сцена је сасвим у реду.

ГЛАС: Недавно сте објавили сингл “Куда иду сви ти људи”, а најавили сте и албум “Најгори”. Шта бисте могли да нам кажете о самом албуму те о његовом стварању?

КНЕЗОВИЋ: Албум је снимљен и сада смо у фази постпродукције. Мислимо да ће цијели албум бити објављен крајем године, а до тад планирамо да објавимо још неколико синглова. Зове се “Најгори”, али биће то наш најбољи албум.

ГЛАС: Шта слушате тренутно и да ли бисте хтјели да препоручите нешто нашим читаоцима?

КНЕЗОВИЋ: Вјеровали или не, слушам радио и преслушавам наш нови албум и обраћам пажњу на ствари које бисмо евентуално још могли промијенити или побољшати прије него што све буде објављено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана