Ману Чао у Бањалуци 17. октобра VIDEO

Александра Глишић
Ману Чао у Бањалуци 17. октобра VIDEO

У сарадњи са једном од највећих свјетских звијезда ОК Фест ће донијети дашак атмосфере и енергије са Тјентишта у Бањалуку.

“El Chapulin Solo” је пројекат једног од револуционарних музичара, антиглобалисте и борца за људска права разних мањинских група те једног од најважнијих гласова у свијету музике а то је Ману Чао, који ће 17. октобра по први пут наступити у бањалучком КСБ-у.

Заједно са још двојицом музичара у акустик верзији извешће своје највеће хитове, али и мелодије које ће публика имати прилику чути по први пут.

Ману Чао или Хосe-Мануел Томас Артур Чао иза себе има изузетно богату музичку каријеру. Саме почетке обиљежио је утицај британске панк и рок сцене, посебно бендова као што су “The Clash”, “The Jam” и “Dr. Feelgood”. Своју прву групу “Hot Pants” основао је 1980. године, а легендарна “Mano Negra” настала је 1987.

Бенд је постао популаран у цијелом свијету, посебно у Јужној Америци и Европи. Музичко шаренило и иновативност били су готово заразни, а добре вибрације преносиле су се невјероватном лакоћом. Након распада групе 1995. године, Ману наставља веома успјешну самосталну каријеру.

- На чак седам језика пјева о љубави, животу у гету, имиграцији, слободи мишљења и живљења, политичкој критици, те причама о аутентичним догађајима из свог живописног искуства.  Ману не пише своје пјесме. Он их живи. Не пише свој живот. Он то пјева. Ману не спава. Сања – каже портпарол ОК феста Вања Мишић.

Она подсјећа да су милиони продатих албума, музичке награде, одлично прихваћене сарадње са умјетницима и представницима филмске индустрије, неодољива мјешавина сентименталних мелодија, брзих ритмова, маштовитости и бескрајне жеље за стварањем и побољшавањем свијета кроз музику постали његов заштитни знак.

У оквиру мини турнеје и пројекта “El Chapulin Solo” осим Бањалуке, посјетиће и Ниш, Скопље и Софију.

- Искреност коју овај музичар доноси кроз своје мелодије, нико не доводи у питање, а сваки његов наступ представља потпуно предавање публици. Сви они који нам се придруже  17. октобра у бањалучком КСБ-у биће у прилици да се у то и увјере. Ограничени број улазница по цијени од 30 марака у продаји су преко система купикарту.ба од данас – рекла је Мишићева.

Овај врхунски музичар ће, додаје, са публиком подијелити много пјесама, али на ближи и интимнији начин, и то је оно што ће учинити овај концерт посебним.

- Наступи у интимнијим и мањим просторима су концепт његовог пројекта “El Chapulin Solo” ... сигурни смо да ће публика уживати. “Words of truth", “Seeds of freedom”, “Vida Tombola”, “Siberie”, “Mala Vida” су само од неке пјесама које ће извести за бањалучку публику – најавила је Мишићева.

ОК Фест  на овај начин наставља сарадњу са великим свјетским именима, настојећи да током цијеле године промовише и шири идеју, као и сам концепт и позитивну енергију фестивала, који из године у годину због самог квалитета и несвакидашњег амбијента у којем се одржава завређује пажњу не само публике него и планетарно познатих имена из свијета музике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана