Мајкл је невин: Насљедници траже одштету од 100 милиона долара VIDEO

Агенције
Мајкл је невин: Насљедници траже одштету од 100 милиона долара VIDEO

Наследници краља попа Мајкла Џексона тужиће кабловску мрежу ХБО због документарног филма "Leaving Neverland " и тражити одштету у износу од 100 милиона долара.

Филм, који је недавно премијерно приказан на Санденс фестивалу, говори о оптужбама на Џексонов рачун, о његовом наводном злостављању малољетника.

Породични адвокат Џексонових насљедника тврди да је Мајкл невин и да ХБО није прописно истражио материју којом се документарац бави, да нису провјерили све чињенице, већ да су само финансирали и продуцирали филм у коме су говориле двије жртве које су већ раније, под заклетвом, рекле породици и полицији да се између њих и Џексона ништа није догодило.

Фокус филма, који траје пуна четири сата, је на оптужбама за сексуално злостављање Вејда Робсона и Џимија Сејфчака, које датирају из осамдесетих година, када имали седам и 10 година. Они тврде да им је краљ попа за секс давао слаткише. Кажу и да је пјевач чак глумио вјенчање са једним од њих.

Упркос тужби, из ХБО-а наводе да ће ипак наставити да емитују овај документарац. Тврдње породице да је између ХБО-а и Џексона постојао уговор, према коме нису смјели да га клеветају, ХБО одбацује наводежи да оне нису тачне.

"Упркос свим очајничким покушајима да се филм не прикаже, наши планови остају непромијењени. То ће гледаоцима омогућити да сами процјене и сам филм и тврдње у њему", истакао је ХБО.

Документарни филм ће се на том кабловском каналу емитовати у два дијела, од по два сата, 3. и 4. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана