Маја Сар освојила Кастел њежношћу

Александра Маџар
Маја Сар освојила Кастел њежношћу

Новом пјесмом "Хвала" почео је концерт Маје Сар на тврђави Кастел у Бањалуци. Пјесмом у чијем је називу, како истиче пјевачица, једна од најмоћнијих и најљепших ријечи у нашем језику.

Вријеме на концерту протицало је у ритму њежности, баш какве су боје њен глас и стихови, којем је савршену подлогу дала снага талента великих музичара, момака из "Сарајево џез гериле" који су прије свега Мајини пријатељи, па онда чланови бенда. И можда би баш тај спој, чаролије у њеном гласу, талента у њиховим бићима, са звијездама умјесто свјетла рефлектора, занесеном публиком, могао најбоље да опише прелијепо јулско вече у Бањалуци које је иза зидина Кастела оживјело свијет испуњен нотама из центра срца.

Маја је на тврђави владала пјесмом, енергијом њених хитова, а публику је, поред премијерног извођења синглова, изненадила и избором гостију. Великим аплаузом дочекани су чланови Градског тамбурашког оркестра Бањалука, а тај необичан спој са гласом Маје Сар би­о је посебан музички угођај.

- Много волим тамбурашку музику, не излазим често, али када идем да се опустим, идем да слушам тамбураше и врло често с њима и запјевам. Нисам хтјела да ми гости буду предвидиви, мислим да је ово било освјежење - казала је Маја.

Не кријући понос и срећу јер је јако задовољна концертом у Бањалуци, обећала је да ће поново доћи.

- Мени је било дивно. Баш са људима из бенда коментаришем колико публика у Бањалуци, поред позитивне енергије коју има, има и навику да слуша концерт, што је врло ријетко - прича она.

Правећи увод за сваку пјесму, подсјетила је на то колико је важно да у животу познајемо људе које називамо својим пријатељима. То је за Мају и један од најталентованијих текстописаца Александра Милутиновић која јој се такође придружила на сцени.

У једном моменту публика није ни била свјесна да је заједно са Мајом на путу за Португалију и то уз ноте њене, такође нове пјесме "Спремна сам да живим". По "удару" првих тактова, спремни да плешу били су и чланови бањалучког салса клуба.

- Они су дефинитивно, додатно подигли атмосферу. Пјесма је снимљена још у септембру и тражила је да буде снимљена са музичарима из Португалије, што смо и урадили. Она посједује специфичну сјету у себи коју људи који воле фадо могу само енергетски да осјете иако не разумију текст - сматра Маја.

Снимање спота за овај сингл десиће се највјероватније у Бањалуци у чијој ће организацији, баш као и у организацији концерта, учествовати екипа "Плеј тима".

- Договарамо сценарио. Прво ће бити објављен аудио, па онда видео-снимак - најавила је Маја.

Послије скоро два часа одличне свирке Маја је враћајући се на бис, пјевајући прелијепу пјесму, потврдила оно што њена публика већ и зна, да је њен живот, њена пјесма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана