Маја Манојловић, пјевачица, за “Глас Српске”: Све могуће и лако када с љубављу радите свој посао

Миланка Митрић
Маја Манојловић, пјевачица, за “Глас Српске”: Све могуће и лако када с љубављу радите свој посао

Квалитет увијек нађе свој пут. И, заправо, свака музика има своју публику. Када стварате музику, важно је да пронађете свој начин да се изразите, да то радите квалитетно, професионално и са одабраном екипом сарадника.

Казала је ово у разговору за “Глас Српске” бањалучка оперска пјевачица Маја Манојловић. Она је ове године објавила први сингл и спот за пјесму “Остани још”, а за крај 2019. и почетак 2020. године припремила је и једну обраду. У питању је кавер пјесма “Оно што смо ми” Ане Станић.

- Важно је да будете аутентични и да не правите компромисе у вези са нечим до чега вам је јако стало. И онда кад публици буде јасно да од вас може очекивати само најбоље, онда ваше пјесме трају заувијек. И то је важно да вас по нечему запамте, да оставите траг за собом - додала је Манојловићева.

ГЛАС: С обзиром на то да сте током протекле године представили сингл и спот “Остани још”, да ли сматрате да је дошао до публике на најбољи могући начин и да ли сте остварили оно што сте намјеравали наведеном пјесмом?

МАНОЈЛОВИЋ: По реакцијама публике, које су предивне, мислим да је моја пјесма нашла свој пут до њих. Све оно што је мени било важно у вези са пјесмом, публика је управо то и осјетила, емоцију, атмосферу. Интересантно је да сам је ја доживјела као праву искрену женску пјесму, намијењену више женској публици, а заправо ју је и мушки дио публике лијепо прихватио. Заправо, сигурна сам да су препознали искрену емоцију, а то је оно што моја публика највише цијени.

ГЛАС: Што се новог материјала тиче, какви су планови за даље? Да ли је можда албум у припреми?

МАНОЈЛОВИЋ: Са новом, 2020. годином сви планови ће бити искројени и дефинисани. Оно што знам јесте да ће бити боља него 2019. година, која је била сјајна.

ГЛАС: Шта можете да ми откријете о новој кавер пјесми Ане Станић на којој сте радили?

МАНОЈЛОВИЋ: Па могу да кажем да у нову годину улазим са нечим новим, са кавером пјесме “Оно што смо ми”, коју приватно јако волим. За инспирацију могу да захвалим драгој Ани Станић и Вукашину Марковићу који су створили ову дивну пјесму.

Ана, као и ја, са радошћу чека објаву кавера “Оно што смо ми” на “Јутјуб” каналу у првим данима јануара.

ГЛАС: Како на најбољи начин подучити и усмјерити оне најмлађе према неким добрим стварима, била то музика или нешто друго?

МАНОЈЛОВИЋ: Својим примјером. Морате им показати оно што је, нажалост, постало скривено од ока и уха данашњих конзумената и љубитеља музике. Дати им могућност избора. Толико има предивне музике и других корисних садржаја, али потребно се потрудити да дођете до тога.

ГЛАС: Што се неких будућих сарадњи са регионалним музичарима тиче, да ли постоји неко с ким бисте вољели да сарађујете, а још није створена прилика за то?

МАНОЈЛОВИЋ: Наравно да постоји, само не бих да то изговорим овако наглас. Сигурна сам да ће бити лијепих сарадњи у 2020. години.

ГЛАС: Осврнемо ли се на концерте, фестивале и наступе у Бањалуци, сматрате ли да имамо шта да понудимо? И на који начин то можемо додатно да побољшамо?

МАНОЈЛОВИЋ: Бањалука постаје све више озбиљан регионални центар када је реализација концерата и фестивала у питању. И мислим да ће из године у годину бити све више дивних дешавања. И оно што је од свега најважније, подржати, његовати и цијенити своје умјетнике и музичку сцену и тако онда сви заједно можемо поносно уживати у заједничким успјесима.

ГЛАС: Да ли нам је свима потребно мало више љубави у свему што радимо?

МАНОЈЛОВИЋ: Све је могуће и лако (иако је заправо тешко) када с љубављу и страшћу радите свој посао. Та љубав према властитом послу вас тјера да радите на себи, да будете све бољи и онда су и чуда могућа.

ГЛАС: За крај, у духу новогодишњих празника, шта бисте, што се музике и албума тиче, могли да нам препоручите за ове зимске дане?

МАНОЈЛОВИЋ: У духу празника, Мајкл Бубле ће бити на мојој плејлисти.

 

НОВОГОДИШЊЕ ЖЕЉЕ

 

ГЛАС: Какве новогодишње жеље и поруке бисте упутили нашим читаоцима?

МАНОЈЛОВИЋ: Да у миру и слози дочекају 2020. годину. Да саставе свој списак жеља и да им буде главни задатак у новој години да остваре своје жеље. Да буду здрави и да дају љубав, јер наше је само оно што другоме дамо. Па нека то буде љубав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана