Мадона објавила видео за пјесму која је била забрањена прије 20 година

ГС
Foto: Танјуг

Краљица попа Мадона објавила је у четвртак оригинални видео за своју пјесму "Аmerican Life" који је прије двадесетак година био забрањен због непримјереног садржаја.

Петоминутни видео испрва се чини нормалним. Модели шетају по писти у костимима, а Мадона пјева о животу под свјетлима рефлектора, али онда се сцена нагло претвара у нешто сасвим другачије. Моделе убрзо замјењују људи који представљају жртве рата, слиједе сцене насиља, а на писти има и крви, те доста мучних сцена.

Пистом се потом вуку тијела крвавих људи без удова, а у позадини се врте слике стварних жртава рата, док се публика у споту смије, и онда слиједи сцена у којој тенковска граната разноси ту исту публику, преноси Аваз.
Видео је требао бити објављен у вријеме америчке инвазије на Ирак, односно у вријеме владавине Џорџа Буша, а Мадонну су почели критиковати због видеа чак и прије него што га је објавила. На крају је пустила пуно блажу и цензурирану верзију спота, која је била "примјерена за јавност".

- Одлучила сам да нећу објавити видео због запаљивог стања у којем се свијет тренутно налази и из поштовања према војсци, коју јако подржавам и цијеним. Не желим никога увриједити нити желим да се овај видео криво протумачи - објаснила је 2003. године Мадона.

Међутим, сада се очито предомислила и видео је објављен у изворној верзији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана