Мадона има 63. године, и исто толико лица - поп звијезда, модна икона, секс симбол...

ГС
Foto: Илустрација

Ванвременска и апсолутна краљица попа данас слави 63. рођендан.

Послије више од четири деценије на сцени, Мадона је и данас неприкосновени модни и музички симбол.

Једна до најпознатијих живих музичких легенди свих времена, Мадона Луиз Чиконе, рођена је 16. августа 1958. у Беј Ситију, у америчкој држави Мичиген.

Од скромног поријекла, преко тешке борбе у Њујорку током касних 1970-их и раних 1980-их, Мадона је дефинитивно постала синоним за успјешну жену која је саму себе створила.

Достигла је успјех не извињавајући се никоме, а њени стални напори да буде другачија изнедрили су мноштво ванвременских поп хитова, уз јединствени стил.

Са више од 300 милиона продатих плоча широм свијета најпродаваније икада, са зарадом од преко 1,4 милијарде долара. Мадона се појављивала и у многим филмовима, упркос лошим коментарима на рачун њених глумачких способности, док су многе њене пјесме коришћене као "саундтрек"- ови.

Док је њен деби албум "Мадонна" из 1983. био осми на америчкој топ листи, "Лике а Виргин" - који је изашао већ наредне године, заузео је прво место и до данас остао један од најуспешнијих. Готово да не постоји особа која није чула песме "Лике а Виргин", "Материал Гирл", "Ангел" и "Дресс Yоу Уп".

У то време, Мадона је првукла пажњу инаступом на првој додели МТВ награда, силазећи са џиновске свадбене торте, обучена у венчаницу, и показивањем доњег веша током извођења кореографије.

Модна икона, еротичарка, глумица, певачица са политичким ставом, мистериозна жена - понекад и религиозна, озбиљна ауторка песама, пословна особа - све је то, па и много више, Мадона била и остала.

Мадона се удавала два пута - за глумца Шона Пена, и британског режисера Гаја Ричија. Током своје каријере, Мадона је била у вези и са многим другим познатим мушкарцима попут Ворена Битија, порно звезде Тонија Ворда, репера Ванила Ајса, Дениса Родмана и Карлоса Леона, њеног фитнес тренера.

Приписује јој се и краћа афера са Џоном Кенедијем Млађим. Мадона има троје деце, од којих је једно усвојено.

Последњих година живела је мирније у Лисабону у Португалу, а недавно је напустила град да би се можда поново "измислила".

Последњи, и дуго очекивани, Мадонин албум "Мадаме Џ" изашао је 2019. године, а у оквиру његове промоције наступала је у малим дворанама уместо на стадионима и у аренама уобичајеним за њене турнеје.

Видећемо шта нам следеће Мадона спрема.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана