Љубоја о Чарли Вотсу: Отишао је велики господин рокенрола

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Један од најзначајнијих џез-рок бубњара у региону Горан Љубоја-Трут, стални члан поставе београдског бенда "Е - плаy", поводом смрти Чарли Вотса, легендарног бубњара Ролингстонса, каже да је отишао велики господин без којег Ролингстонси не би постали симбол рокенрола на глобалном нивоу.

Љубоја напомиње да је Вотс био "тачна мјера" за Ролингстонсе по ауторитету, држању и истрајавању на перфекцији на многобројним турнејама бенда.

"Вотс је био нека врста контролног пакета, или базе бенда јер је великом смиреношћу равао ритам Ролингстосима на безброј концерата које су вишедеценијслој каријери одржали", каже Љубоја и истиче да Вотс никада није показивао шта све зна на концертима Ролингстонса.

"Вотс је разумио и вољео џез, али је би члан најславнијег рокенрол бенда на свијету. Никада није доводио у питање функционисање бенда због те своје страсти јер је на концертима био рокенрол ритам машина. Са манирима и достојанством се носио са славом коју је свирање у Ролингстонсима неминовно доносило" казао је Љубоја и додао је Вотс био и остао један од омиљених бубњара различитих генерација.

Како је саопштила породица славног бубњара, Чарли Вотс је умро у лондонској болници, окружен фамилијом и пријатељима јуче преподне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана