Љубав експлодирала са Кастела

Илијана Божић
Foto: Д. Даниловић

БАЊАЛУКА - Сјајна атмосфера и позитивна енергија, уз свима добро познате звуке домаћих бендова, испунили су зидине Кастела протеклог викенда на “Мото фесту”, а фронтмени “Ван Гога” и “Мореуза” посебно су уживали у чарима града на Врбасу посјетивши “Бањалучку пивару”.

Крајишка љепотица је три дана била у знаку моториста и квалитетне музике. У сусрет наступима, у суботу, Илија Шетка и Звонимир Ђукић Ђуле били су на изворима на којима настаје бањалучко пиво и имали су прилику да сазнају како је створена пивара у Бањалуци, али и да се упознају са процесом његовог настанка. Фронтмен “Ван Гога” Звонимир Ђукић Ђуле казао је да му је велико задовољство што је послије много година поново у Бањалуци, и то баш кад бенд прославља 35 година рада.

- Сви знају да је “Ван Гог” настао у Бањалуци давне 1985. године када се догодио лајв ејд. Тог дана смо одлучили да направимо бенд. Драго ми је да смо посетили и “Бањалучку пивару”, јер је “нектар” једно од мојих омиљених пива. “Мото фест” је сјајан скуп, одлично организован, има феноменалан лајнап и технику - казао је Ђуле и додао да се музика коначно буди из тишине и великог сна.

Нагласио је да је до сада музика самовала и туговала у тишини, те да је коначно дошло вријеме да спојимо енергију и емоције и да тај хук експлодира са Кастела.

- Поздрављам Бањалучане и Бањалучанке, поново се враћамо на добру стазу старог загрљаја и надам се да ће та љубав која се догодила пре много година трајати заувек. Молим децу и родитеље да заобиђу несувисле телевизијске програме и несувисле ликове са надимцима. Изведите децу на концерт, на језеро и нека љубав почне испочетка. Никад неће бити исто као што је некад било, али верујемо у будућност и будимо оптимисти - поручио је Ђуле. Додао је да му је веома драго што је бину дијелио са “Мореузом”, “Бијесовима” и “Кербером”. Публика је заиста уживала слушајући најљепше пјесме као што су “Лудо, луда” бенда “Ван Гог”, “Ратне игре” у извођењу “Кербера”, те “Угриз ђавола” групе “Мореуз” и друге велике хитове који су одзвањали Бањалуком стварајући чаробну атмосферу.

Фронтмен “Мореуза” и директор или како за себе воли да каже - фронтмен “Бањалучке пиваре” Илија Шетка истакао је да је Бањалука центар Балкана.

- Овај град има најлепшу и најбољу пивару на целом Балкану. Велику, независну пивару и “нектар” пиво. Бањалука има и највећи мото фестивал на Балкану захваљујући Мото клубу “Стршљен” - казао је Шетка.

Додао је да му је неизмјерно драго што може да угости пријатеља Ђулета. На овогодишњем, четвртом по реду “Мото фесту” с публиком су пјевали и Неле Карајлић, “Галија”, Ивана Петерес и Ђорђе Давид, “Деатх Сањ” и Ивана Петерс, те “Лове хунтерс”. “Бањалучка пивара” и “нектар” пиво као брендови са вишедеценијском традицијом од почетка су уз “Мото фест”.

“Стршљен”

Директор “Мото феста” и предсједник МК “Стршљен” Синиша Праштало истакао је да му је посебно задовољство да угости људе из свих крајева свијета.

- С друге стране, част ми је што постављамо нове стандарде у организацији догађаја, посебно “Мото феста”, који је Бањалуку позиционирао на регионалној туристичкој мапи - рекао је Праштало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана