Легендарни гитариста Влатко Стефановски на "Тамбурица фесту"

Срна
Легендарни гитариста Влатко Стефановски на "Тамбурица фесту"

Чувени македонски гитариста Влатко Стефановски наступиће на овогодишњем "Тамбурица фесту 2020" - званично најбољем фестивалу етно-музике у Европи и најбољој туристичкој манифестацији у Србији, која би требало да буде одржана од 21. до 23. августа у Новом Саду.

Планирано је да овогодишњи, 13. по реду "Тамбурица фест", буде одржан на Тргу слободе.

Легендарни виртуоз на гитари, чувен по јединственом музичком изразу у његовању традиционалних македонских ритмова и арија у фјужн музици, џез року и року, представиће се са својим новим, подмлађеним саставом "ВС трио".

Стефановски и његов подмлађени бенд имаће цјеловечерњи концерту у ревијалном дијелу фестивалског програма, саопштено је из "Тамбурица феста".

- Имамо свежу крв у ритам секцији у којој је млади, двадесетдвогодишњи басиста Иван Кукић и мој син Јан за бубњевима. Управо завршавамо снимање новог албума на којем ће бити девет нумера, па ћемо представити и неку од њих - рекао је Стефановски.

Стефановски је рекао да ће у неколико нумера наступити заједно са најбољим војвођанским тамбурашима.

- У Војводини има много сјајних тамбураша и лако ћемо се договорити које ћемо композиције заједнички представити публици. Јер, имамо материјал који сви знају и биће нам довољна једна проба. Верујем да ће бити супер. Фестивал се одржава крајем лета, свет је преплануо и има мало вишка енергије, па ћемо публици дати све што имамо и умемо. Све смо бољи и бољи - поручио је Стефановски.

Музички уредник "Тамбурица феста 2020" Данило Нинковић нагласио је да је организаторима фестивала велика част што ће угостити једног од најбољих свјетских гитариста.

- Специфичност наступа Влатка Стефановског биће у томе што ће први пут у његовој пребогатој музичкој каријери свирати неколико својих нумера уз пратњу тамбурашког оркестра. У тој јединственој премијери тамбура ће показати своју универзалност што се тиче жанра, али и свега осталог што је чини јединственом. Публика ће, свакако, уживати у заједничкој свирци једног таквог врхунског гитаристе и најбољих тамбураша - рекао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана