Леди Гага умјетница године на додјели МТВ музичких награда у Њујорку

Г.С.
Леди Гага умјетница године на додјели МТВ музичких награда у Њујорку

Поп звијезда Леди Гага освојила је овогодишње МТВ видео-музичке награде, те на додјели добила пет признања, укључујући и специјалну награду “Трикон” намијењену за умјетника године, пјесму године и најбољу сарадњу године.

Признање за сарадњу године освојила је за дует са Аријаном Гранде, а обје су наступале на одвојеној сцени у Њујорку, поштујући мјере превенције и заштите од вируса корона, с обзиром на то да је додјела одржана онлајн. Награда “Трикон” односи се на њену свестраност и чињеницу да се бави музиком, глумом и хуманитарним радом. Необично име и категорија први пут је додијељена ове године, а Гага је тим поводом одржала емотиван говор у којем је захвалила својим обожаваоцима и апеловала на људе да и даље носе маске.

- Ова награда ми много значи. Стварам музику откако сам била мала дјевојчица. И иако сам имала велике снове, никада нисам могла да замислим да ћу једног дана добити награду која ће обиљежити све чиме се у животу бавим. Током каријере сам имала много успона и падова, и као глумица и као пјевачица, али када са­д погледам уназад, хуманитарни рад је постао много значајнији за мој живот у Холивуду. Покренула сам фондацију “Born This Way” коју и даље водим - рекла је Гага.

Она је додала да је награде подијелила са свима који су код куће, а који се осјећају као троструки контејнер (што је у самом називу “Трикон” награде).

- Застаните и наградите себе за своју храброст. Ово није била лака година ни за кога, али оно што видим је невјероватни тријумф храбрости. Надам се да ће људи код куће који имају велике снове видјети мене на овој сцени и знати колико сам захвална на свему. Ви можете да постигнете исто. Не желим ништа друго него да будем ваш умјетник године. То је привилегија - навела је Гага која је извела три пјесме са новог албума “Chromatica”.

Корејска поп група БТС однијела је четири награде - за најбољу групу, најбољи поп, најбоље корејске поп извођаче и награду за најбољу кореографију, док је музичар The Weekend добио награду за видео године. Признање за најбољег новог умјетника добила је Доја Кет, за рок извођача “Колдплеј”, а за најбољи видео направљен код куће Аријана Гранде и Џастин Бибер. Награда за најбољи спот припала је Тејлор Свифт, за најбоље визуелне ефекте Дуи Липи. Најбољи алтернативни извођач је Ма

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана