Ламар тријумфовао на додјели МТВ награда

Агенције
Ламар тријумфовао на додјели МТВ награда

Амерички репер Кендрик Ламар освојио је највише признања на додјели "МТВ" музичких награда у Лос Анђелесу, која је протекла у знаку политичких говора.

Од чак осам номинација, Ламар је освојио шест, укључујући највећу награду вечери спот године за хит "Humble".

Британски кантаутор Ед Ширан освојио је награду у категорији "Извођач године", док је репер Калид добио награду у категорији "Нови извођач".

У осталим важнијим категоријама побиједили су Зејн Малик и Тејлор Свифт са "I Don't Wanna Live Forever" за најбољу музичку сарадњу, Зед и Алесија Кара са "Stay" за најбољу денс пјесму. За пјесму љета проглашена је "Yo Tour Llif3" Лил Узи Верта.

Водитељка спектакла била је Кети Пери, која се на сцену спустила са стропа у свемирском одијелу у част статуета названих "Moon Person", које примају добитници награда.

Шоу су, ипак, украли Тејлор Свифт, која је искористила додјелу награда за свјетску премијеру спота за свој први соло сингл у три године "Look What You Made Me Do" и добитница награде за животно дјело Пинк. Музичка звијезда Пинк је за своју шестогодишњу кћерку Вилоу, која је била у публици, одржала говор о љепоти и прихватању који је многима измамио сузе.

Церемонију додјеле награда обиљежили су бројни политички говори, а најемотивнији моменат вечери је било појављивање Сузан Бро, мајке Хедер Хејер, која је убијена у расним немирима у Шарлотсвилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана