Култни бенд “Бас и Стега” издао нови албум „На истом путу”,

Б.П.
Култни бенд “Бас и Стега” издао нови албум „На истом путу”,

ПАНЧЕВО- Култни састав “Бас и Стега” објавио је трећи студијски албум „На истом путу”, који је доступан на свим дигиталним платформама.

Њихова музика је фуриозно прожимање грува са рокенролом, психоделијом, d&b и електроником, а за посјетиоце њихових концерата често је то расплесани бунт који хипнотише и провоцира. Албум „На истом путу” је музичка креација настала из јако инспиративног периода за бенд који је започео формирањем актуелне поставе бенда, а развијао се размјеном енергије, експериментисањем с електроником и вокалним изражавањем кроз пјесме.

Пјевач и гитариста бенда Драган Гале Влајић  каже да је ово корак даље за бенд у сваком погледу.

-Мислим да смо на овом албуму отишли још један корак даље са креативношћу и маштом, тако да смо спојили све наше идеје у компактну целину која хипнотише и кроз музику преноси наше поруке, надреалне доживљаје стварности и ставове. На истом путу нам се нашла сада већ устаљена екипа невероватних сарадника са којима смо наставили рад који је започет још на албуму „Негде далеко” 2019. године и без којих албум не би био ово што је сада. За нас је „На истом путу” више од обичног албума и збирке песама, овај албум је непоколебљиви животни став и страст према стваралаштву” - рекао је Влајић.

Први сингл са албума „На истом путу” је пјесма „Осећај”, а видео спот за ову нумеру снимио је Аљоша Дакић.

Бенд  “Бас и Стега” чине Гале Влајић (гитара, вокал, електроника и ефекти), Стеван Ђорђевић (бас), Милош Спасић (синт, пратећи вокали) и Урош Киш (бубњеви). У улози продуцента, човјека који ради микс, мастеринг и дизајнира овај јединствени звук нашао се поново Срђан Попов, уз традиционало снимање гитара у Панчеву са Стефаном Гаћешом и гостовање Сање Угрчић Павловић на вокалима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана