Констракта "залудила" све - умјетница успјела оно што ни Марији Шерифовић није пошло за руком

ГС
Foto: Aгенције

Ана Ђурић Констракта овог мјесеца је учествовала на 66. "Евровизији", на којој је Србији, послије десет година, донијела пласман у првих пет у финалној вечери.

Констракта је и прије тога "залудила" многе државе, махом у региону, па се њена пјесма мјесецима пјева и слуша, а сад је то, по свему судећи, случај и са многим земљама које су далеко од Балкана.

Након што је у  Хрватској дошла на 1. мјесто на званичној листи слушаности пјесама, успјела је да уђе и на музичке листе многих других земаља. Тако њену нумеру "In corpore sano", на примјер, можемо видјети на званичним музичким листама Холандије (19. мјесто), Исланда (15. позиција), Литваније (11. мјесто) итд, док је на "Viral 50" листи највећег планетарног стриминг сервиса Spotify доспjела до 7. мјеста, што је досад незапамћен резултат за извођача из Србије.

Чак ни пјесма "Молитва", једине српске побједнице на "Евровизији" Марије Шерифовић, није успјела да се нађе ни на једној од горепоменутих музичких листа, иако је тријумфовала на такмичењу, а Констракта била пета.

Подсјетимо, Сања Вучић, која је досад два пута представљала Србију на поменутом такмичењу, открила је недавно да прижељкује сарадњу са Констрактом.

"Волела бих Констракти да напишем песму. Имала сам прилику да радим алтернативну музику, мислим да бих се са Констрактом добро уклопила, чак смо једном делиле бину док је наступала са Земљом грува", казала је Вучићева тада за 24седам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана