Констракта о групи Лет 3 и побједи Украјине: Политике је увек било на Евровизији

Г.С.
Констракта о групи Лет 3 и побједи Украјине: Политике је увек било на Евровизији

Наступ групе "Лет 3", која ће ове године представљати Хрватску на Песми Евровизије, изазвао је велику пометњу како код фанова ове манифестације, тако и код оних који се сваке године утркују ко ће више "оплести" по нумерама.

Оно што се поново потегло као питање је да ли је оваквим политичким порукама мјесто на Евровизији, посебно јер правила манифестације налажу да се оне не смију пласирати током наступа представника земаља.

Трактори, "мали психопата"... Лет 3 каже да је њихова нумера "Мама ШЧ" антиратна пјесма. Али посљедњих дана се прича о њиховој дисквалификацији због политичке симболике.

Констракта је за ТВ Прву навела да је Евровизија домен забаве и да би требало мало апстрактније размишљати о тексту пјесме групе Лет 3.

"Мислим да је корисно да се мало уздигнемо а не да тумачимо из својих локалних позиција. Они су сами рекли да је ово антиратна песма и тога се треба држати", нагласила је.

"Што се тиче политике на Евросонгу, вазда ју је било. Али не треба никако заборавити да је у питању забава. Евровизија спада у домен забаве, која је, додуше, прогутала многе сегменте наших живота, те је данас свашта забава", истакла је прошлогодишња Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана