Концертом Стефана Миленковића 6. јула почиње један од највећих регионалних фестивала

ГС
Концертом Стефана Миленковића 6. јула почиње један од највећих регионалних фестивала

БАЊАЛУКА - Бањалука ће ускоро постати богатија за један од највећих регионалних фестивала, који ће започети 6. јула концертом свјетски познатог виолинисте Стефана Миленковића, након чега ће услиједити низ спектакуларних музичких догађаја и наступа звијезда: Звонка Богдана, Амире Медуњанин, Радета Шербеџије и португалске фадо диве Маризе.

Свечану церемонију отварања, уз ватромет и бројне званице, госте из јавног живота те многа изненађења, обиљежиће концерт Стефана Миленковића и камерног оркестра „Camerata“ из Новог Сада.

Гудачки оркестар предвођен маестром Миленковићем отвориће „Бања Лука Фест“ премијерним извођењем

Маестро на виолини изводиће дјела Синдинга, Гершвина, Пјацоле и групе „Љуеен“.

- То ће бити нови пројекат „Carmina Burane”, познате опере, мада бих рекао да је и више од опере. То је један сценски догађај који је написао Карл Орф према списима из средњег вијека, који су пронађени у бенедиктинском манастиру у Баварској. Једва чекам да се попнемо на сцену да засвирамо и заједно прославимо повратак нормалном животу  - истакао је Стефан Миленковић, говорећи о наступу на првом издању „Бања Лука Феста“.

Осим по фантастичном line up-у фестивал ће засигурно бити упамћен по изузетно високом нивоу продукције догађаја, на посебно упечатљивој фестивалској локацији, бањалучкој тврђави Кастел. Камене зидине тврђаве Кастел пригрлиће величанствену концертну дворану на отвореном, са намјенском платформом са сједећим мјестима, због чега фестивал с правом носи слоган „Место добрих сусрета“.

Програм фестивала одржаће се у складу с препорученим епидемиолошким мјерама прописаним од Института за јавно здравство Републике Српске.

Карте за први Интернационални музички фестивал „Бања Лука Фест” у продаји су путем онлине система купикарту.ба, на Тргу Крајине или у просторијама агенције Stars&more, на адреси Јеврејска 6, у Бањалуци.

Фестивал су подржали „m:tel“, Нова банка, „Coca-cola”, „Туборг” и многи други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана