Концерт "Урбан и 4" у Бањалуци - "Боемски кицош" пјесмама лијечио душе

Јелена Станић
Концерт "Урбан и 4" у Бањалуци - "Боемски кицош" пјесмама лијечио душе

БАЊАЛУКА – Хрватски музичар Дамир Урбан и фронтмен групе “Урбан&4” одржао је у синоћ дугоочекивани концерт у Клубу студената Бањалука.

“Екстравагантни боемски кицош којем је дозвољено бити оргиналан” својим наступом подарио је бањалучкој публици сјајне тренутке.

Маестрално изведене старе и нове пјесме видале су “ране” рањеним душама.

Несвакидашња експлозија сценске енергије пјевача, публици, која је нестрпљиво ишчекивала “најљепше ствари да се догоде у мраку” и “молили су срце да не изда буком”, није дозволила ни трен мировања.

Дамир је својом енергијом и извођењем пјесме  “Руке” потакнуо присутне да  је хорски испрате до посљедњог такта, црпећи из њега енергију која је хипнотисала Бањалучане. Немирни Урбанов дух смиривале су само баладе кад је као у пјесами “Искра” и  “Див” сјео и засвирао гитару те све  подсјетио да “не заборавимо више ствари него што други уопће знају” и шта је у овом убрзаном и све површнијем свијету вриједно.

Интимна атмосфера КСБ-а ујединила је раштркане осјећаје и била гориво које је Урбану давало моћ да сваком наредном пјесмом публику  однесе у свијет остварених жеља и надања.

Како је Дамир и сам казао уочи концерта, “музика можда не мора да буде добра и  паметна, али мора бити узбудљива”. Захваљујући извођењу овог сјајног бенда који је на музичкој сцени више од три деценије узбуђења није мањкало.

“Буди моја вода”, “Сутра ћемо причати”, “Мјесто за мене”, “Мала Труба” само су неки од хитова који су ово децембарско вече у Бањалуци обогатили за наступ који ће се препричавати до  Урбановог сљедећег доласка у овај град, када ће (не сумњамо) засјенити ово вече.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана