Концерт Бијелог дугмета круна фестивала на Бенковцу

Снежана Тасић
Концерт Бијелог дугмета круна фестивала на Бенковцу

Пред више хиљада љубитеља рок музике на стадиону на Бенковцу одржан први рок фест "Козара у срцу" на којем су наступиле групе "Тату", "Нолимит нау", "Фијаско", "Освајачи", "Атомско склониште", "Кербер" и "Бијело дугме".

Због отказивања прве концертне вечери овог феста, који је требало да буде одржан у сриједу, овај рок спектакл  је трајао пуних седам сати.

Позитивна атмосфера на концерту одушевила је и Горана Бреговића који је изразио задовољство што наступа на стадиону на којем је прије четрдесет година радио као акцијаш.

- Бенковац данас изгледа онако како и треба, а гледајући овај стадион сјетио сам се радне акције и земљаних радова које сам као омладинац заједно са осталим акцијашима радио - рекао је Бреговић.

Иако је први пут један овакав музички догађај организован на овој локацији, публика и музичари су истакли веома добру и успјешну организацију цјеловечерњег концерта.

Организатор овог феста Дражен Врховац рекао је да је први рок фест на Козари протекао успјешно и да није било примједбе на наступ група, као и саму организацију.

- Рок је побиједио. Фестивал је успио и надамо се да ће ово прерасти у традицију. Посебно ме радују изјаве учесника концерта да су на Козари доживјели једну такву позитивну енергију, коју ће памтити и због које су настојали дати све од себе како би оставили што бољи утисак пред публиком - рекао је Врховац, захваливши свима који су помогли реализацију ове манифестације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана