Колико познати троше мјесечно: Илићу треба 3.000 евра, Ђани не може без 10.000

Г.С.
Колико познати троше мјесечно: Илићу треба 3.000 евра, Ђани не може без 10.000

Изјава пјевача Мирослава Илића у којој је рекао да му је потребно 3.000 евра мјесечно да преживи покренула је велики број коментара, а поједине његове колеге прокоментарисале су његово признање.

Радиша Трајковић Ђани и његова супруга Слађа живе на високој нози, а како она каже трошкови су им и током короне огромни.

Када су јој рекли да је Ђанијев колега Мирослав Илић рекао да му је довољно 3.000 евра мјесечно, праснула је у смијех.

“Шта ће њему (Мирославу) више, кад је једном ногом у гробу... Ма какви 3.000 евра, једино ако се греје на Смедеревац на дрва. Мени толико само за рачуне треба. На рачуне највише трошимо, јер сад нигде не идемо, 10.000 евра минимум”,  казала је Ђанијева жена, па додала:

“Четири стана, па за све рачуни, инфостан, струја... Онда плате, фирма, доприноси... Трошкови су нам огромни”.

Пјевачица Гоца Божиновска каже да није трошаџија, али да исто тако и не броји колико је потрошила на мјесечном нивоу.

“Мени треба и 5.000, нема тих пара који се не потроше. И за децу и за пријатеље, ако склопиш да стварно испоштујеш све, треба доста, али ја не бројим. Купим оно што ми треба и не водим евиденцију. Нисам приметила да ми зафали, ни колико сам потрошила, ни колико имам не знам. Деца раде, па сам их скинула са дневног реда, сви су самостали, и Мирко и Зорана и Јелена... Не би ми било лоше да ми да неко 3.000 евра, Мирослав је човек сигурно мислио на све трошкове. Има и око куће трошкова, те нешто попустило, нешто пукло, кров, теже је људима који имају кућу него стан”,  рекла је Гоца за “Телеграф” и додала:

“Кувам, прчкам, спремам јер то волим, купићу и на акцији, што да нећу, чему бахатост. Уклапам се ја и у просечну плату у Србију.”

Како је Анабела Атијас навела, највише новца мјесечно даје за школовање кћерки Бланкице и Нине.

“Мој живот није јефтин јер имам двоје деце у приватној школи. Имам тинејџерку, знате како то са тинејџерима иде. Јесте да се у корони се мање троши, мање се излази, ја не памтим кад сам на себе динара потрошила. Ја не жалим на образовање, без стреса се деца образују и нама родитељима је лакше кад имаш нормалну свакодневицу. Те две школарине, рачуни, живот, Бланкица иде на тенис, балет, искрено не смем да ставим на папир... није испод 2.000 евра”, рекла је Анабела.

Кристина Кија Коцкар за Курир каже да мјесечно троши око 20.000 динара.

- Моје обавезе за стан су око 8.000 динара, телефон варира јер имам неограничен пакет, али преко тога иде јер шаљем поруке на 3030. За гориво, ако сам по граду, треба ми 4.000 динара јер ретко где идем. Што се хране тиче, могу на хлебу цео месец да будем, али да кажемо просек јер често спремам сама, укључујем и сокове и за то ми треба 8.000 динара. Значи 20.000 динара без телефона, да могу да платим обавезе, храну за фрижидер и гориво. То је неки минимум с којим могу да живим. А живела сам и с мање. Ово је само за мене - каже Кија и додаје да њеној породици треба више:

За разлику од ње, Аца Лукас има веће издатке, прије свега јер има четворо дјеце којима помаже.

- Живим сасвим нормално, као већина људи. Имам трошкове, комуналије, храна, а и родитељ сам који помаже својој деци, па ми је довољно од 1.200 до 1.400 евра.

Сузана Манчић је прије короне мјесечно трошила око 2.000 евра мјесечно. И сад има високе трошкове, јер има двије кћерке и кућне љубимце, али као и сви мање зарађује због короне.

- Рекла сам да ми је потребно минимум 2.000 евра и стојим иза тога. Али сад је ситуација таква да сам срећна ако имам 2.000. Није много 3.000 као што каже Мирослав, њему човеку толико треба, такав му је стандард - сматра најпознатија лото дјевојка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана