Ко је зарадио више у Загребу, Дино Мерлин или Александра Пријовић?

GS
Foto: 24sata

Популарни пјевач наступао је два викенда заредом у загребачкој Арени, а за сва четири концерта у хрватској престоници највећа дворана била је препуна.

Улазнице за концерте биле су распродате мјесецима унапријед, а цијене карата које су се нашле у претпродаји нису биле нимало ниске.

Најјефтинија улазница била је за партер, по цијени од 35 евра, а мјеста на трибинама продавали су у неколико категорија, од 30 до 45 евра, с тим да су најјефтиније имале ограничен поглед. Најватренија публика куповала је мјеста у “фан питу”, за који је карта коштала 70 евра. За оне који уз музику воле и да попију, у продаји су била мјеста за ВИП барским столовима, која су износила по 120 евра.

За оне који са друге стране воле мало интимнији простор, могло је да се купи мјесто у ВИП ложи по цијени од 130 евра или у салону по цијени од 80 евра, пише 24сата.хр.

Улазнице за партер биле су најповољније, послије оних за трибине које су имале смањен поглед на позорницу. Мерлин је са 22.000 продатих улазница по једном концерту оборио рекорд посјећености. Према овим цијенама, узевши у обзир колико кошта улазница за партер, који је био најповољнија категорија с погледом усмјереним према бини, и податак да је на једном концерту било 22.000 људи, Дино је за концерт узео 770.000 евра, а за четири нешто више од 3.000.000 евра, преноси Телеграф.

Дино Мерлин је и у Београду наступао четири вечери у препуној Штарк арени, али према рачуници која се појавила у медијима, зарадио је милион евра мање него у Загребу.

У исто вријеме Александра Пријовић наступала је у оквиру своје турнеје “Од истока до запада” чак пет пута у загребачкој Арени, а прије тога пјевала је три ноћи заредом у београдској Арени. Међутим и поред тога што је у Хрватској одржала већи број концерта, зарадила је мање од Дина Мерлина.

Наиме, када се узму у обзир број посјетилаца и цијене карата, рачуница показује да је у Загребу зарадила око 2.780.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана