Клинт Иствуд припрема авантуристичку драму “Плачи, Мачо”: Пут ка доброти и искупљењу

Г.С.
Клинт Иствуд припрема авантуристичку драму “Плачи, Мачо”: Пут ка доброти и искупљењу

Великан Холивуда, глумац и режисер Клинт Иствуд припрема нови филм, авантуристичку драму “Плачи, Мачо” засновану на истоименом роману Ричарда Неша, а Иствуд ће продуцирати, режирати и играти главну улогу у овом остварењу.

Он ће, према писању магазина “Дедлајн”, играти некадашњу звијезду родеа и узгајивача коња кога бивши газда ангажује да доведе његовог сина кући и одвоји га од мајке алкохоличарке. Прелазећи руралне дијелове Мексика на путу ка Тексасу, њих двојица сусрећу се са неочекивано изазовним путовањем, током којег ће јахач, док учи младог сапутника шта то значи бити добар човјек, потражити и пут ка сопственом искупљењу. “Њујорк тајмс” својевремено је описао књигу Ричарда Неша објављену 1975. године као моралистичку причу о двојици ликова који помажу један другом да се снађу у компликованим промјенама.

Да продуценти размишљају о екранизовању овог романа откривено је још 2011. године, током Канског фестивала, и тада је требало да се у главној улози нађе Арнолд Шварценегер, а да га режира Бред Фурман. То се, међутим, није догодило.

И сам Иствуд, пише магазин “Варајети”, имао је намјеру да пренесе ову књигу на платно још 1988. године, али је пројекат оставио по страни, с обзиром на то да је те године снимао “Смртоносну игру” пети и посљедњи филм из серијала о прљавом инспектору Харију.

Детаљи о почетку снимања још нису откривени, али извори овог портала наводе да би, с обзиром на то колико брзо Иствуд снима, ово остварење могло да буде пред публиком сљедеће зиме. Иза филма је стала продуцентска кућа “Ворнер брос”, а Иствуд је наводно већ почео да обилази потенцијалне локације. Планирано је да остварење буде снимљено у Новом Мексику.

Сценарио је написао Неш по свом роману у сарадњи са сценаристом Ником Шенком.

Вишеструки оскаровац Клинт Иствуд, који је у мају прославио 90. рођендан, посљедњих неколико година бира филмове које може и да режира и да у њима игра главну улогу. Свој претходни филм “Мула” снимио је прије двије године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана