Ким Кардашијан донира милион долара Јерменији

Независне новине
Foto: insider.com

Америчка ријалити звијезда поријеклом из Јерменије Ким Кардашијан донираће милион долара помоcћи Јерменији због рата у Нагорно Карабаху, који букти између Јермена и Азербејџанаца.

Кардашијан је на друштвеној мрежи Твитер објавила да ће новац бити утрошен за храну, склоништа и медицинску његу.

​Она је позвала и друге да донирају новац и да помогну у подизању свијести о дешавањима и кризи у Нагорно-Карабаху која мора да се заустави.

"Моје мисли и молитве су са храбрим мушкарцима, женама и дјецом. Упркос удаљености која нас раздваја ми смо једна јерменска нација", рекла је Кардашијан, пренио је "Спутњик".

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и дјелимична мобилизација.

У Москви су 9. октобра одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана. Дипломате је у руску пријестоницу позвао предсједник Русије Владимир Путин.

Преговори су трајали више од десет сати и завршени су усвајањем споразума. Он садржи четири тачке за рјешавање сукоба. Између осталог, стране су објавиле о прекиду ватре од поднева 10. октобра у хуманитарне сврхе ради размјене ратних заробљеника и других притворених особа и тијела мртвих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана