Кијану Ривс главна звијезда прве вечери Арсенал Феста

Танјуг
Кијану Ривс главна звијезда прве вечери Арсенал Феста

КРАГУЈЕВАЦ - Амерички бенд „Догстар“ одржао је на Арсенал Фесту у Крагујевцу први концерт у Србији, а басиста ове групе, холивудски стар Кијану Ривс, понио је титулу звијезде прве вечери једног од најзначајнијих фестивала у овом дијелу Европе.

Још од тренутка када је, прије неколико мјесеци, објављен "line up" 14. издања Арсенал Феста, у коме се нашло име бенда „Догстар“ и свјетски познатог глумца Кијану Ривса, публика је с нестрпљењем ишчекивала њихов концерт, што се потврдило у четвртак увече, када је на око сат времена пред наступ америчке групе, простор "Кнежевог арсенала", у којеме се одржава тродневни фестивал, почео нагло да се попуњава.

Упркос спектакуларним концертима бендова „Asian dub foundation“ и „Партибрејкерс“ на главној бини, који су започели прво вече фестивала, очигледно је било да је неколико хиљада посјетилаца с нестрпљењем ишчекивало управо долазак Кијануа Ривса, који се са колегама из бенда, праћен димним ефектима, на главној сцени појавио тачно у минут наступа заказаног за 23.20 и изазвао егзалтираност, прије свега, женског деијла публике.

Кијану Ривс је у више наврата врло срдачно поздравио публику и комуницирао са масом, која је узвраћала вриском.

Евидентно је било да публика углавном није знала пјесме бенда „Догстар“, али су њихове чланове наградили овацијама, на испуштајући телефоне којима су снимали концерт који је трајао нешто више од сат времена.

Како су дочекани, „Догстар“ и, пре свега, Кијану Ривс и испраћени су након наступа громогласним аплаузима.

Прво вече на главној бини Арсенал Феста затворио је бенд Бркови, док су наступи ДЈ-ева, алтернативних бендова и репера на преостале двије сцене фестивала - Garden stage-u и Exlosive DJ stage-у потрајали до раног јутра.

Вечерас, друге вечери Арсенал Феста, епитет звијезда овог значајног музичког догађаја понијеће Бијело дугме, које концертом обиљежава 50 година постојања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана