"Катарза" побједник Бањалучке гитаријаде

ГС
"Катарза" побједник Бањалучке гитаријаде

БАЊАЛУКА - Шеста Бањалучка гитаријада одржана је у организацији "Queen Estrade", овај пут у онлине издању, а побједник је бањалучка група "Катарза".

Друго мјесто подијелили су бендови "Без рикверца" и "Reverie", на трећем мјесту се нашао бенд " Capture", док је награда публике отишла у руке младе екипе бенда "Под притиском".

- Овај догађај, који од самог настанка има за циљ промоцију локалне музичке сцене и подршку младим бендовима, реализован је у складу са свим епидемиолошким препорукама, у виду онлине такмичења које је снимљено у празном Клубу студената – саопштила је "Queen Estradа".

На YоuТubе каналу "Queen Estrade" публика је имала прилику да ужива у свирачком умијећу и стваралаштву поменутих бендова.

Стручни жири који су чинили Игор Паспаљ (проглашен за најбољег гитаристу за 2020. годину од стране свјетски познатог часописа "Guitar World"), Бора Ђорђевић ("Рибља чорба"), Драги и Жика Јелић (YU група), Александар Човић ("Регина") и Зоран Ђурић (продуцент Бањалучке гитаријаде) одлучили су да су побједници овогодишње гитаријаде бањалучка група "Катарза".

Чланови бенда ће као побједници Бањалучке гитаријаде имати прилику да своје нове материјале сниме у студију познатог Музичког центра "Паваротти" у Мостару.

Чланови "Катарз" изузетно су се обрадовали побједи за коју кажу да им представља велики вјетар у леђа, а фронтмен бенда Ернест Бучински захвалио се жирију на указаном повјерењу, али и "Queen Estrade" што већ шесту годину за редом организује догађај попут Бањаучке гитаријаде која бањалучким ауторским бендовима пружа шансу да их чује и види шира публика.

Фронтмен бенда "Под pритиском" Огњен Веселиновић изјавио је да је цијело искуство учешћа било феноменално, те да су чланови бенда уживали у сваком сегменту. Истакао је да их је награда публике веома обрадовала, али и да их је посебно дирнула чињеница да су током гласања жирија највећи број бодова добили од легенде домаћег рока Боре Ђорђевића, што ће памтити са посебном радошћу.

Организатори Бањалучке гитаријаде изузетно су задовољни реализацијом овог пројекта и захваљују се свим партнерима који су препознали његов значај и помогли да се он деси, макар и у онлине верзији, али су нагласили да се надају да ће се ове године коначно остварити услови да се Бањалучка гитаријада поново одржи на тврђави Кастел са многоборојном публиком, уз пуно добре музике, дружења и плеса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана