Карлеуша о забрани народњака у Пули: Београд никога не забрањује и зато и јесте центар

Г.С.
Карлеуша о забрани народњака у Пули: Београд никога не забрањује и зато и јесте центар

Пјевачица Јелена Карлеуша огласила се поводом забране одржавања концерта у Пули, на којем је требало да наступе Душко Кулиш, Ана Бекута, Драган Којић Кеба и Зорана Мићановић.

Јелена је прво објаснила зашто је Београд другачији од осталих, али и да се музика из Србије шири путем крви, те се не може забранити.

Поводом некаквих забрана српских извођача у Хрватској или било ком другом месту на Балкану - истакла је она, па додала:

- Србија, као највећа и најдоминантнија у балканском збиру, традиционално намеће трендове, и правила игре у региону. Како у музици и спорту, тако и на свим другим пољима закључно са политиком. Било шта што долази из Београда, једине метрополе и епицентра, капиларно се шири ка провинцији и поприма на брзини и снази - написала је Јелена.

Истиче да је величина Београда у томе што никада не забрањује.

- Када прошетате Београдом и погледате на пример понуду ресторана, они нуде Дане Хвара, Дане Истре, Пуле и Далмације... Нуде гостовања оригиналних хрватских клапа, затим имамо Дане Македоније, Которске дане, понуду комплетно црногорксе мафије подељене по селима, о Босни и да не говорим. Сарајевски ћевап, Дани Сарајева... - додала је Карлеуша.

Поручује да Београд прихвата све.

- Београд никога не забрањује и зато и јесте центар. Забрана, подела, мржња и нетолеранција су бројке малих играча. Наша музика је вирус који се шири путем крви, она се осећа срцем, кожом... И она не може да се забрани. Високо је вирулентна. Може евентуално да мутира и мијења облик али наш балкански генетски код је такав да прије или касније хронично оболимо – закључила је Јелена Карлеуша.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана